Διαβάσαμε τη παρακάτω ανάρτηση στο facebook του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη, ενδεικτική του τρόπου σκέψης των Ελλήνων πολιτικών που είναι ταυτισμένη με συντεχνιακές αντιλήψεις μακριά από κάθε ορθολογική κρίση για τα θέματα της άμυνας.

Σήμερα στην ορκωμοσία των νέων οπλιτών στη Λαμία, συναντήθηκα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο. Του έθεσα το μεγάλο θέμα, για εμάς στη Στερεά Ελλάδα, που έχει να κάνει με το κλείσιμο των στρατοπέδων στη Λαμία και τη Θήβα. Πέρα από ακόμη ένα χτύπημα στην τοπική οικονομία, το λουκέτο σε αυτά τα στρατόπεδα αποξενώνει εντελώς τις Ένοπλες Δυνάμεις από τη Στερεά. Έλαβα την δέσμευση ότι τα στρατόπεδα δεν θα κλείσουν. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά το θέμα και αναμένουμε…

Από την άλλη μεριά το επίσης εντυπωσιακό είναι πως και ο Πάνος Καμμένος συμφώνησε τη στιγμή που γνωρίζει εκ των έσω τις εισηγήσεις των Επιτελείων για κλείσιμο στρατοπέδων και αναδιάταξη δυνάμεων με γνώμονα την αύξηση της επάνδρωσης και της υποστήριξης. Εφτά χρόνια βυθισμένοι μέσα στη κρίση και ακόμα να υλοποιηθούν τα στοιχειώδη θέματα κοινής επιχειρησιακής λογικής στη δομή δυνάμεων. Η αντίληψη του Κωστή Μπακογιάννη αντικατατοπτρίζει το κριτήριο με το οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις. Να είναι καλά τα ψηφαλάκια. Γιατί κριτήριο για τα πάντα είναι το πολιτικό κόστος. Γι αυτό φτάσαμε στο σημείο να έχουμε αλλού τους πεζοναύτες και αλλού τα μέσα που θα κληθούν να επιχειρήσουν. Γι αυτό φτάσαμε στο σημείο να έχουμε οριακή επάνδρωση από τις απανωτές μειώσεις θητείας. Αυτά και πολλά ακόμα.