Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι «TV2» της Δανίας, η χώρα βρίσκεται πολύ κοντά στην υπογραφή σύμβασης με την BAE Systems για την προμήθεια 115 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης CV-90 με κόστος € 975 εκατομμύρια. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2025 και θα ολοκληρωθούν το 2029. Να σημειωθεί ότι ήδη η Δανία διατηρεί σε υπηρεσία 45 CV-9035DK, τα οποία θα αναβαθμίσει με πρόγραμμα μέσης ζωής.

Ο τύπος των νέων CV-90, που θα αποκτήσει η Δανία, δεν είναι γνωστός, αλλά πιθανότατα θα αφορά στην έκδοση CV-9035 Mk.4, που είναι η τελευταία έκδοση παραγωγής του οχήματος. Το CV-90 Mk.4 ενσωματώνει πλήρως ψηφιακό πύργο μάχης της σειράς D, ο οποίος έχει επιλεγεί από τον Ολλανδικό Στρατό ως μέρος ενός εκτεταμένου προγράμματος αναβάθμισης των CV-9035NL που διαθέτει. Ο πύργος αναπτύχθηκε από την BAE Systems Hägglunds, ενσωματώνει πυροβόλο των 50 χιλιοστών και αντιαρματικά βλήματα. Είναι πιο εργονομικός και ενσωματώνει το ισραηλινό σύστημα αυτοπροστασίας Iron Fist.

Το CV-90 Mk.4 έχει αυξημένες ικανότητες κίνησης στο πεδίο μάχης και ευκολίας οδήγησης. Επίσης ενσωματώνει νέα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, σύμφωνα με τις Νατοϊκές προδιαγραφές. Το CV-90 Mk.4 ενσωματώνει κινητήρα της Scania ισχύος 1.000 ίππων και το σύστημα μετάδοσης της κίνησης X300. Το βάρος μάχης έχει αυξηθεί από τους 35 στους 37 τόνους. Η ανάπτυξη του CV-90 Mk.4 βασίστηκε στην αντίληψη iFighting της BAE Systems, η οποία επενδύει στην ολοκληρωμένη αντίληψη του πληρώματος περί της τακτικής κατάστασης και στην υποβοήθηση της διαδικασίας λήψης των αποφάσεων. Το CV-90 Mk.4 μπορεί να μεταφέρει Ομάδα Πεζικού οκτώ στρατιωτών συν το πλήρωμα.