Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου η Τουρκία επέλεξε τους κινητήρες της οικογένειας F110, της αμερικανικής General Electric, αντί των κινητήρων της βρετανικής Rolls-Royce, για τον εξοπλισμό των υπό ανάπτυξη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών TF-X. Έτσι το δικινητήριο TF-X αναμένεται να εξοπλιστεί είτε με τους κινητήρες F110-GE-129, είτε με τους F110-GE-132.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, η επιλογή της General Electric είναι μια ενδιάμεση λύση, μέχρι η Τουρκία να αναπτύξει τους δικούς της κινητήρες μαχητικών αεροσκαφών. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, το πρωτότυπο TF-X, καθώς και τα πρώτα αεροσκάφη παραγωγής θα φέρουν κινητήρες της οικογένειας F110.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα η TAI, ως ανάδοχος του προγράμματος TF-X, έχει υπογράψει τρείς (3) συμβάσεις, οι οποίες αφορούν στο πρόγραμμα TF-X. Η πρώτη σύμβαση υπογράφηκε με την BAE Systems, τον Ιανουάριο του 2017, είναι ύψους  £ 100 εκατομμυρίων, και αφορά στην συνεργασία στον τομέα της σχεδίασης και ανάπτυξης του TF-X..

Ακολούθησε η υπογραφή της δεύτερης συμφωνίας, ύψους $ 1,18 δισεκατομμυρίων, με την Aselsan, η οποία θα πρέπει να αναπτύξει το ραντάρ AESA, το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και το ηλεκτροπτικό σύστημα του αεροσκάφους.

Τέλος, στα τέλη του περασμένου Ιουνίου υπογράφηκε σύμβαση συνεργασίας με την γαλλική Dassault στον τομέα της πληροφορικής και ειδικότερα στον τομέα της ανάπτυξης και υποστήριξης λογισμικού για το TF-X.

Το πρόγραμμα σχεδίασης, ανάπτυξης και δοκιμών του TF-X θα διαρκέσει 14 χρόνια (2016-2029) και αναμένεται να κοστίσει 5,7 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες ($ 1,5 δισεκατομμύρια) τουλάχιστον.

Η φάση της προκαταρκτικής σχεδίασης θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια, από το 2016 έως το 2020. Θα ακολουθήσει η φάση της βιομηχανικής ανάπτυξης και κατασκευής του πρωτότυπου, από το 2020 έως το 2023 (η πρώτη πτήση θα πρέπει να γίνει το 2023, στην εκατονταετηρίδα της ανακήρυξης της Τουρκικής Δημοκρατίας).

Οι πρώτες παραδόσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν το 2029 και θα συνεχιστούν έως το 2039 με ρυθμό παραδόσεων 12 αεροσκάφη το έτος.