Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμυντικής ιστοσελίδας «Jane’s», η οποία επικαλείται σερβικά μέσα ενημέρωσης, η Σερβία και η Κίνα ήρθαν σε συμφωνία για την πώληση στο Βελιγράδι προηγμένων μη-επανδρωμένων αεροχημάτων μάχης (UCAV), πιθανότατα τύπου Wing Loong. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η συμφωνία συμπεριλαμβάνει μεταφορά τεχνολογίας και παραγωγή στη Σερβία.

Η προμήθεια αφορά σε έξι αεροχήματα, εκ των οποίων τα θα κατασκευαστούν στη Σερβία, από την αμυντική βιομηχανία της χώρας. Ο Υφυπουργός Άμυνας της Σερβίας, Nenad Miloradovic, ο οποίος συνοδεύει τον Σέρβο Πρόεδρο, Aleksandar Vucic, σε επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, δήλωσε ότι η Κίνα συμφώνησε τόσο στη μεταφορά τεχνολογίας, όσο και στην εγχώρια παραγωγή.

Το Wing Loong ανήκει στην κατηγορία MALE (Medium-Altitude Long-Endurance, Μέσου Υψόμετρου Μεγάλης Αυτονομίας) και έχει αναπτυχθεί από την AVIC (Aviation Industry Corporation of China). Αν και αναπτύχθηκε πρωτίστως σε αποστολές αναγνώρισης, επιτήρησης και συλλογής μετεωρολογικών δεδομένων, εντούτοις μπορεί να εκτελέσει να αποστολές προσβολής στόχων, δεδομένου ότι έχει πιστοποιηθεί στη μεταφορά και χρήση όπλων.