Το Υπουργείο Άμυνας του Κατάρ ανακοίνωσε ότι στις 5 Ιουνίου καθελκύστηκε το δεύτερο περιπολικό πλοίο κλάσης «Musherib». Πρόκειται για το πλοίο «Sheraouh» (Q-62), το οποίο ναυπηγεί η Fincantieri στην Ιταλία. Το πρώτο πλοίο («Musherib», Q-61) άρχισε να ναυπηγείται τον Φεβρουάριο του 2019, καθελκύστηκε το Σεπτέμβριο του 2020 και αναμένεται να παραδοθεί εντός του 2022. Η ναυπήγηση των δύο περιπολικών εντάσσεται στο πρόγραμμα απόκτησης δύο περιπολικών κλάσης «Musherib», τεσσάρων κορβετών κλάσης «Doha» και ενός LPD (παρόμοιο με το «Kalaat Béni Abbès» της Αλγερίας, που είναι έκδοση του ιταλικού «San Giorgio»), έναντι € 5 δισεκατομμυρίων, εκ των οποίων το € 1 δισεκατομμύριο είναι το κόστος των όπλων (το συμβόλαιο υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2017).

Τα περιπολικά κλάσης «Musherib» έχουν μήκος 63,8 μέτρα, πλάτος 9,2 μέτρα, βύθισμα 5,65 μέτρα και εκτόπισμα 725 τόνους με πλήρη φόρτο. Ενσωματώνουν σύστημα πρόωσης CODAD με τέσσερις πετρελαιοκινητήρες. Επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβους (56 χιλιόμετρα την ώρα), ενώ με ταχύτητα πλεύσης 15 κόμβους (28 χιλιόμετρα την ώρα) η εμβέλεια τους είναι 1.500 ναυτικά μίλια (2.778 χιλιόμετρα). Απαιτούν 38 άτομα πλήρωμα. Ο κύριος αισθητήρας τους είναι το ραντάρ πολλαπλού ρόλου Kronos. Επίσης ενσωματώνουν ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και ηλεκτρονικών μέσων υποστήριξης, υπέρυθρο σύστημα έρευνας και ιχνήλασης στόχων, ραντάρ και ηλεκτροπτικό σύστημα ελέγχου πυρός, δύο ραντάρ ναυτιλίας και ναυτιλιακά βοηθήματα.

Επίσης ενσωματώνουν το σόναρ αποφυγής ναρκών Thesan, ολοκληρωμένο σύστημα επικοινωνιών (τακτικών και δορυφορικών) και το προηγμένο σύστημα διαχείρισης μάχης Athena. Για την αυτοπροστασία τους ενσωματώνουν τέσσερις εκτοξευτές αναλώσιμων Sylena Mk.2. Ο οπλισμός τους αποτελείται από ένα κύριο πυροβόλο των 76 χιλιοστών από έναν οκταπλό εκτοξευτή αντιαεροπορικών βλημάτων VL MICA, από τέσσερα βλήματα κατά πλοίων MM-40 Block.3 Exocet και δύο τηλεχειριζόμενους πύργους με πυροβόλα των 30 χιλιοστών.