Καθελκύστηκε και η δεύτερη φρεγάτα η δεύτερη MEKO A200EN για το Ναυτικό της Αιγύπτου. Συνολικά η Αίγυπτος θα ναυπηγήσει/παραλάβει τέσσερις MEKO A200EN, στο πλαίσιο συμβολαίου του Νοεμβρίου του 2018, αξίας $ 2,7 δισεκατομμυρίων ($ 675 εκατομμύρια ανά πλοίο, χωρίς να είναι γνωστό αν στο κόστος περιλαμβάνονται τα όπλα και η υποστήριξη τους). Να σημειωθεί ότι δημοσιεύματα του αιγυπτιακού τύπου, το Νοέμβριο του 2018, ανέφεραν κόστος για τις τέσσερις φρεγάτες $ 2,3 δισεκατομμύρια. Είναι πιθανό λοιπόν το κόστος των $ 675 εκατομμυρίων ανά πλοίο να περιλαμβάνει όπλα και υποστήριξη.

Η φρεγάτα ονομάζεται ENS Al Qahhar. Φωτογραφία: Mahmoud Gamal

Οι παραδόσεις των φρεγατών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2024. Οι MEKO A200EN έχουν μήκος 118 μέτρα και πλάτος 14,8 μέτρα. Έχουν εκτόπισμα 3.700 τόνους και μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβους (59 χιλιόμετρα την ώρα). Η σχεδίαση τους έχει γίνει με γνώμονα τη μείωση του ίχνους του πλοίου (υπέρυθρου, ακουστικό και μαγνητικό). Τα πλοία ενσωματώνουν σύστημα πρόωσης τύπου CODAG-WARP (Combined Diesel And Gas-Water jet and Refined Propellers), κατά το οποίο οι δύο προπέλες του πλοίου κινούνται από ισάριθμους πετρελαιοκινητήρες, ενώ μεταξύ των δύο προπελών υπάρχει υδροπροωθητής (Water jet), ο οποίος κινείται από αεροστρόβιλο κινητήρα.

Φωτογραφία: Mahmoud Gamal

Ο εξοπλισμός που έχει επιλέξει η Αίγυπτος περιλαμβάνει ένα κύριο πυροβόλο 127/64 LW των 127 χιλιοστών, με δυνατότητα βολής των κατευθυνόμενων πυρομαχικών Vulcano, δύο τηλεχειριζόμενους πύργους με πυροβόλο των 20 χιλιοστών έκαστος, οκτώ βλήματα κατά πλοίων ΜΜ-40 Block.3 Exocet, κάθετο σύστημα εκτόξευσης με 32 κελιά για ισάριθμα βλήματα αντιαεροπορικής άμυνας MICA-NG, τορπιλοσωλήνες για τορπίλες MU-90 των 324 χιλιοστών και DM-2A4 των 533 χιλιοστών, τέσσερα συστήματα αυτοπροστασίας MASS και WASS και δύο ακουστικά συστήματα αυτοπροστασίας.