Περίπου 10.000 λαθρομετανάστες προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα τις τελευταίες δύο ημέρες από τον Έβρο, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων από την Αφρική, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Παραμένουν ισχυρές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις της Ελλάδας στην περιοχή με αποτέλεσμα να έχουν περάσει ελάχιστοι στην Ελλάδα, πολλοί εκ των οποίων έχουν ήδη συλληφθεί από σημεία ελέγχου πίσω από τον Έβρο.

Οι λαθρομετανάστες προσπαθούν, κυρίως τις νυχτερινές, μεταμεσονύχτιες ώρες και πολλοί μαζί να περάσουν παράνομα στη χώρα μας, αλλά οι προσπάθειες τους, μέχρι στιγμής, είναι ανεπιτυχείς, λόγω της ισχυρής παρουσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ελληνικού Στρατού, ενώ και τα φυσικά εμπόδια, όπως είναι τα συρματοπλέγματα, αυξάνουν συνεχώς, κλείνοντας ακόμα περισσότερα περάσματα προς την Ελλάδα.

Με τη γνωστή ιαχή «Αλάχ Ακμπάρ» οι λαθρομετανάστες προσπαθούν να εισβάλουν στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι οι λαθρομετανάστες είναι ιδιαίτερα προκλητικοί πετώντας πέτρες και δακρυγόνα, που τους προμηθεύουν οι Τούρκοι, ενώ δεν λείπουν και οι ύβρις για τους Έλληνες και την Ελλάδα. Πρόκειται για μια ασύμμετρη απειλή της Τουρκίας προς την Ελλάδα, αποτέλεσμα της αποτυχίας του Τουρκικού Στρατού στο Ιντλίμπ και της προσπάθειας του Ερντογάν να στρέψει την κοινή γνώμη της Τουρκίας μακριά από τα φέρετρα και να εκβιάζει την Ευρώπη.

Λαθρομετανάστης βρίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες.