Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ Π. Καμμένου ανήμερα της εορτής του Π.Ν. Ειδικότερα κατά την καθιερωμένη τελετή που έλαβε χώρα στη ΣΝΔ στο Πειραιά προανήγγειλε άνοιγμα ειδικού λογαριασμού από το 2019 για την αγορά νέων φρεγατών και κάλεσε τους Έλληνες εφοπλιστές και τους πολίτες να ενισχύσουν τον λογαριασμό αυτό., ο ΥΕΘΑ σημείωσε:

 «έχουμε γη και πατρίδα με πλοία στη θάλασσα. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο μέσα από τους άξονες σταθερότητας που σχηματίζει, ενισχύοντας την ανάπτυξή της». Ο κ. Κάμμενος τόνισε επίσης πως «σε λίγο καιρό η περιοχή ευθύνης του Πολεμικού μας Ναυτικού θα μεγαλώσει» και κάλεσε τους Έλληνες εφοπλιστές αλλά και τους Έλληνες πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθεια για την απόκτηση νέων φρεγατών που ΠΝ, μέσω λογαριασμού που θα ανοίξει από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Εμείς μέσα από το defencereview.gr από τη πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε η παρούσα ιστοσελίδα έχουμε ως πρωταρχικό μας στόχο να αναδεικνύουμε όλες τις φιλότιμες προσπάθειες για τη στήριξη των Ε.Δ και να αποτελέσουμε πόλο υγιούς προβληματισμού για τα θέματα άμυνα καλλιεργώντας την αντίστοιχη κουλτούρα που λείπει από την ελληνική πολιτική. Μακάρι οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ που αυτή τη φορά κινούνται στο σωστό πλαίσιο να βρούνε ακροατές και να μην είναι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Το άνοιγμα στον εφοπλιστικό κόσμο είναι ευχής έργο και έπρεπε να είχε γίνει ως πηγή εύρεσης χρημάτων. Αν έχει μείνει κάτι όρθιο στην Ελληνική οικονομία είναι η Ναυτιλία και οι Έλληνες εφοπλιστές. Το θέμα είναι ότι τα ποσά που ζητούνται δεν είναι της τάξης των μερικών εκατομμυρίων αλλά κοντά στο 1,5 δις ευρώ. Μακάρι να μην αποδειχθούν όνειρα θερινής νυκτός.

Όπως έχουμε πει πολλές φορές και κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει ως προς το θέμα εύρεσης των χρημάτων: για μια κυβέρνηση όλα είναι θέμα ιεράρχησης αναγκών και προτεραιοτήτων. Λύσεις βρίσκονται αρκεί να υπάρχει βούληση και αποφασιστικότητα. Ας ελπίσουμε να στηριχθεί η παραπάνω προσπάθεια με γνώμονα το Π.Ν και όχι μικροπολιτικά συμφέροντα. Σε κάθε περίπτωση όφελος για το Π.Ν είναι ακόμα και εάν μαζευτούν λίγα χρήματα ικανά να αποτελέσουν πηγή χρηματοδότησης για ήσσονος προγράμματα πχ νέες τορπίλες.

 

 

Comments

  1. Και πλεόνασμα…και εφάπαξ αναδρομικά…και διορισμοί στο δημόσιο…και…και…και… Μάλλον ψάχνει για χαζούς εφοπλιστές….

 1. Αφού με το ένα χέρι οι συνκυβερνώντες μοιράσανε μερικά δις σε αναδρομικά και κοινωνικό μέρισμα για την δημιουργία πελατειακού στρατού, τώρα με το άλλο ζητούν ελεημοσύνη απο τους πολίτες για την ασφάλεια της χώρας. Έχουν όραμα για την χώρα οι άνθρωποι!!!
  Τέλος πάντων! Οι Έλληνες πλοιοκτήτες μαζί με την ξεχασμένη ομογένεια μπορούν να συγκεντρώσουν ένα ποσό κοντά στο 1δις. Απο εκεί και πέρα ας το κάνει όπως η Τουρκία καθιερώνοντας ειδικό φόρο υπερ άμυνας σε αλκοόλ, προιόντα καπνού και τζόγο

  1. Ελα ντε από την μία ψάχνουν κομματική πελατεία, και από την άλλη βάλτε πλάτη

   Η ιστορία με τα κέρδη από τα ομόλογα ως φαίνεται μας τελειώσαν

 2. Α! Επίσης ας πάει στις Βρυξέλλες μαζί με τον ΠτΔ που μας έχει ψήσει το μυαλό περι ελληνικών συνόρων που είναι και ευρωπαικά, να απαιτήσει χρηματοδότηση ανάλογη με αυτή που αποκτήθηκε το «Γαύδος» του Λ.Σ. και για την προστασία των ελληνικών συνόρων που είναι και ευρωπαικά!
  Και μαζί με τις φρεγάτες να ζητήσουμε απο τους Γάλλους να μας στείλουνε και τα κίτρινα γιλέκα μπας και μας συμπαρασύρουν και ξυπνήσουμε!

 3. Σωστά αν και βρίσκομαι απέναντι από την κυβέρνηση… Αξιωνω τα πλοία του Π. Ν και τα Α/Φ της Π. Α να είναι ότι ισχυρότερο… Άμεσο πρόγραμμα αντικατάστασης Φ/Γ κλάσης S και εκσυγχρονισμού ΜΕΚΟ. Το αν θα είναι οι Belhara HN με Aster δεν γνωρίζω όπως επίσης η ναυαρχίδα που αναφέρει ο ΥΕΘΑ εάν θα είναι Arley Burke ένα ή δύο για τις μοίρες Φ/Γ. η FREMM που μάλλον είναι ανέφικτο. Το βέβαιο είναι ότι έτσι όπως διαμορφώνεται το σκηνικό η Ελλάδα θα πρέπει να παρατάσσει 12 πλοία γραμμής με Α/Α δυνατότητες αμύνης περιοχής έτσι ώστε να έχει ασφαλή και ουσιαστική παρουσία στις ΑΟΖ. Το Αιγαίο με ανάπτυξη Κ/Β RBS η ΜΜ40 πρακτικά γίνεται κλειστή θάλασσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *