Υπήρξε από τους πρωτεργάτες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας από το μακρινό 1976. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Κουτσό επί σειρά ετών Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Miltech Hellas, την ελληνική εταιρεία που εδραιώθηκε και καταξιώθηκε στον χώρο των νυχτερινών οργάνων σκόπευσης και παρατήρησης ενώ στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε και στα θερμικά. Ο Κωνσταντίνος Κουτσός τα τελευταία χρόνια ίδρυσε την Hellenic Instruments.

Διακρίθηκε για το ήθος, την εργατικότητα, την ακεραιότητα του και τον ευθύ του χαρακτήρα και συνάμα τη δυναμική του προσωπικότητα. Αδιαμφισβήτητα συγκαταλέγεται στις κυρίαρχες προσωπικότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με μεγάλη παρακαταθήκη. Υπήρξε τίμιος, δίκαιος και ειλικρινής με το προσωπικό του και πάντα δίπλα στους εργαζόμενους του. Βγήκε νικητής από πολλές προσωπικές μάχες της ζωής του όντας ένας Έλληνας επιχειρηματίας αυτοδημιούργητος αλλά δεν τα κατάφερε χτυπημένος από τη πανδημία του κορονοϊού.

Στη φωτογραφία ο Κωνσταντίνος Κουτσός στο κέντρο. Ο γραφών και η συντακτική ομάδα του DefenceReview.gr εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του κ. Κουτσού. Καλό ταξίδι και Καλό παράδεισο.

Comments

 1. 1Aλλος ένας φτωχός και μόνος Κάου-Μπόϋ,της πολύπαθης (ιδιωτικής) Αμυντικής Βιομηχανίας.
  2)…επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλο.
  Το σωστό είναι:Διευθύνοντα σύμβουλο.

 2. Ο χαμός του είναι δίπλα οδυνηρός. Η Ελλάδα έχασε ένα άξιο τέκνο και η άμυνα έναν υπέρμαχο προστάτη. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και όσους των ήξεραν και τον αγάπησαν. Καλό ταξίδι.

 3. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω πριν από αρκετό καιρό, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός προγράμματος ΑΩ, την ανάπτυξη και κατασκευή ενδεικτών Head Down Display – HDD για τα Μ2000, σε αντικατάσταση των παλαιών HDD τα οποία βασίζονταν σε λυχνία CRT και είχαν σταματήσει να παράγονται. Τότε, η Miltech σε συνεργασία με την Teletel ανέπτυξαν ένα HDD με οθόνη LCD, το οποίο μπορούσε να αντικαταστήσει τα παλαιά HDD χωρίς άλλη επέμβαση στο αεροπλάνο (form-fit-function):
  http://www.miltech.gr/uploads/2/7/7/4/27749543/hdd.pdf
  Ίσως το defencereview θα πρέπει να κάνει ένα αφιέρωμα στο θέμα, καθώς εκτιμώ ότι είναι από τα λίγα προγράμματα ΑΩ που οδήγησε σε ένα καλό προϊόν. Απέδωσε καλώς, χωρίς κάποια ιδιαίτερα προβλήματα, και μάλιστα ακριβώς πάνω στη στιγμή που τα παλαιά HDD είχαν αρχίσει να τελειώνουν. Μάλιστα, ο ίδιος μου είπε αργότερα ότι το είχαν διαθέσει και σε μία άλλη χώρα με Μ2000 (για την οποία από χθες γίνεται πολύ μεγάλη συζήτηση…): http://www.miltechmag.com/2015/09/dsei-miltech-hellas-expects-further.html
  Και τότε άρχισα να καταλαβαίνω τι σημαίνει να πουλάς στο εξωτερικό και να διατηρείς θέσεις εργασίας υψηλού επιπέδου στη χώρα σου (και πόσα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει εάν είχαμε σωστή καθοδήγηση και καλή συνεργασία μεταξύ ΕΔ και εγχώριας βιομηχανίας).
  Καλό ταξίδι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *