Ερευνητές του Αμερικανικού Στρατού ανέπτυξαν ένα νέο, προηγμένο σύστημα, το οποίο θα επιτρέψει στους τεχνικούς υποστήριξης την παραγωγή βιολογικών καυσίμων επί του πεδίου μάχης. Με τη λύση αυτή ο Αμερικανικός Στρατός θα μπορέσει να μειώσει το λογιστικό ίχνος και κόστος, καθώς θα μειώσει τις ανάγκες μεταφοράς και αποθήκευσης καυσίμου, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές. Το σύστημα μετατρέπει βιομάζα, όπως το ξύλο για παράδειγμα, σε καύσιμο. Εναλλακτικά μπορεί να μετατρέψει το οποιοδήποτε καύσιμο σε συγκεκριμένο τύπο καυσίμου, που ένα ελικόπτερο χρησιμοποιεί.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Αμερικανικού Στρατού το σύστημα έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στο να προβλέπει την απόδοση των παραγόμενων βιολογικών καυσίμων, ωστόσο θα πρέπει να γίνουν κι άλλες δοκιμές έτσι ώστε να αξιολογηθεί η απόδοση των παραγόμενων βιολογικών καυσίμων σε περιοχές μέσης θερμοκρασίας. Το σύστημα αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Εργαστήριο του Αμερικανικού Στρατού (US Army Research Laboratory). Για την παραγωγή του βιολογικού καυσίμου, το σύστημα χρησιμοποιεί ένζυμα και τη μέθοδο της κατευθυνόμενης εξέλιξης των ενζύμων, η οποία αναπτύχθηκε από το νομπελίστα χημικό Dr. Frances Arnold.

Comments

  1. «Προηγμένο σύστημα;;; Καινοτόμο σύστημα;;;»

    Ετσι, λενε τα αμερικανακια, εεε;; Τα κακομοιρα !

    Μηπως, ειναι μια σχεδον πιστη ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ απο μια παλαια Γερμανικη εταιρια ονομαζομενη, Brabag, βλεπε, επεξεργασιας Λιγνιτη κι διυλιζοντας το επεξεργασμενο αυτο προιον, σε διαφορα ειδη κασιμων, αλα, aviation fuel, diesel fuel, gasoline, lubricants, and paraffin wax, κλπ. … μηπως;;;;;

    Α, ρε γιανκηδες, κακομοιρα πλασματα…….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *