Μπορεί η ελληνική πλευρά να διατυμπανίζει την άσκηση μεταξύ του Ναυτικού των ΗΠΑ και του ΠΝ και της ΠΑ αλλά η πραγματικότητα είναι πως οι Αμερικανοί πρώτα ασκήθηκαν με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και έπειτα συνέχισαν τα αεροναυτικά γυμνάσια με το Τουρκικό Ναυτικό. Χθες με ΠΑ και ΠΝ σήμερα με τους Τούρκους.

Την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε κοινή αεροναυτική άσκηση με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού των δύο χωρών, στη θαλάσσια περιοχή νοτίως Κρήτης. Στην άσκηση συμμετείχαν η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΙΓΑΙΟΝ, Υποβρύχιο (Υ/Β) Τύπου 214 και έξι Αεροσκάφη F – 16, ενώ από την πλευρά των ΗΠΑ το Αντιτορπιλικό USS WINSTON S. CHURCHILL καθώς και Ελικόπτερα των Πολεμικών Ναυτικών των δύο χωρών.

Σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου οι Αμερικανοί συνέχισαν τις ναυτικές ασκήσεις και με τη συμμετοχή των Ιταλών εντός της NAVTEX που χθες εξέδωσαν οι Τούρκοι αποδεικνύοντας τον ρόλο τους ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία που δεν είναι άλλος από την πολιτική των ίσων αποστάσεων.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα έχει υπογράψει αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ και ακόμα να υπάρξουν ανταλλάγματα σε αμυντικό επίπεδο ενώ ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών απαίτησε η Ελλάδα να μην εισέλθει στην εποχή του 5G (όπως αναφέρει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ») λόγω κινεζικής εμπλοκής έπειτα από τη συνάντηση του Δένδια με τον Πομπέο. Ο Μάικ Πομπέο ζήτησε από τον Ελληνα συνομιλητή του τη ρητή δέσμευση της Αθήνας ότι ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας της Huawei θα αποκλειστεί από τις διαδικασίες ανάπτυξης στην Ελλάδα του δικτύου υπερυψηλής ταχύτητας 5G!

Οι Αμερικανοί απαιτούν επειδή ο Δένδιας ζήτησε την Αμερικανική παρέμβαση στην Άγκυρα για αποκλιμάκωση και τερματισμό των τουρκικών ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Και αυτό φανερώνει πολλά για τον τρόπο που βλέπουν την Ελλάδα και τι απαιτήσεις εγείρουν διαρκώς…

Φυσικά το Ναυτικό των ΗΠΑ δεν είναι η πρώτη φορά που ασκείται με το Τουρκικό Ναυτικό τη στιγμή που διεξάγονται τουρκικές ερευνητικές εργασίες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Το είχε κάνει και πριν από λίγο καιρό.

Φωτό από τη προηγούμενη φορά πριν από έναν μήνα.

Μήπως οι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν την παράνομη τουρκική NAVTEX; Άραγε τι μήνυμα στέλνουν με αυτόν τον τρόπο στην Άγκυρα και ποιας χώρας χαϊδεύουν τα αυτιά;

Αυτά για να μην τρέφουμε αυταπάτες για πιστούς συμμάχους και στενή αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ… Η πολιτική των ίσων αποστάσεων και του Πόντιου Πιλάτου καλά κρατεί.