Η Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ προχώρησε σε αρχική έγκριση αύξησης του αμυντικού προϋπολογισμού για το 2023 κατά $ 37 δισεκατομμύρια. Το πόσο προορίζεται για επιπλέον ενίσχυση της Ουκρανίας, αλλά και για την απόκτηση περισσότερων πολεμικών πλοίων, μαχητικών αεροσκαφών, αντιαεροπορικών συστημάτων και πυρομαχικών. Εφόσον υπάρξει τελική έγκριση ο αμερικανικός προϋπολογισμός για το 2023 θα αυξηθεί από τα $ 773 στα $ 810 δισεκατομμύρια.

Για το Ναυτικό, η αύξηση προβλέπει $ 1,2 δισεκατομμυρίων για τη ναυπήγηση ενός επιπλέον Arleigh Burke Flight III, $ 2,4 δισεκατομμύρια για μια επιπλέον φρεγάτα κλάσης «Constellation», ένα επιπλέον πετρελαιοφόρο πλοίο, δύο επιπλέον πλοία EMS (Expeditionary Medical Ships), $ 318 εκατομμύρια για την αποκατάσταση πέντε LCS (Littoral Combat Ships) και $ 59 εκατομμύρια για την αποκατάσταση δύο ETDS (Expeditionary Transfer Dock Ships) που προορίζονταν για απόσυρση.

Για την Αεροπορία, η αύξηση προβλέπει $ 660 εκατομμύρια για την προμήθεια οκτώ επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών F/A-18E/F Super Hornet και $ 1,3 δισεκατομμύρια για την απόκτηση δύο επιπλέον αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης E-2D Advanced Hawkeye, πέντε επιπλέον αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-130J Super Hercules και δύο επιπλέον CMV-22 Osprey. Επίσης, προβλέπει $ 884 εκατομμύρια για την προμήθεια τεσσάρων επιπλέον αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου EC-37B Compass Call.

Στον τομέα της αντιαεροπορικής άμυνας η αύξηση προβλέπει $ 1 δισεκατομμύρια για την προμήθεια τεσσάρων επιπλέων αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot και $ 200 εκατομμύρια για την προμήθεια 20 βλημάτων για τα THAAD (Terminal High Altitude Air Defense). Στον τομέα των πυρομαχικών, η αύξηση προβλέπει $ 178 εκατομμύρια για εργασίες ασφαλείας και εκσυγχρονισμού της βιομηχανικής βάσης παραγωγής πυρομαχικών, $ 400 εκατομμύρια για ανάπτυξη νέων τεχνολογιών πυρομαχικών και $ 73 εκατομμύρια για προμήθεια φυσιγγίων των 5,56, των 7,62 και των 12,7 χιλιοστών. Για την Ουκρανία προβλέπει την αύξηση της βοήθειας κατά $ 550 εκατομμύρια.