Η νέα αναθεωρημένη Ανάλυση για την Αντιπυραυλική Άμυνα του 2019 (MDR) θα κάνει αναφορά επίσης σε νέες απειλές, όπως οι πυραύλοι cruise και οι υπερηχητικοί πύραυλοι, οι οποίοι αποτελούν νέες προκλήσεις για τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Οι δυνάμεις πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Ευρώπη βρίσκονται εκεί για να αποτρέψουν τις απειλές από κράτη παρίες όπως το Ιράν, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια μιας συνδιάσκεψης για την προεπισκόπηση της νέας αναθεωρημένης Ανάλυσης για την Αντιπυραυλική Άμυνα του 2019 (MDR).

«Οι ικανότητές μας για αντιπυραυλική άμυνα προορίζονται να παραμείνουν μπροστά τεχνολογικά σε σχέση με τους κινδύνους που θέτουν τα κράτη παρίες», ανέφερε ο αξιωματούχος την Τετάρτη.

«Οι δυνάμεις, για παράδειγμα, που έχουμε τοποθετήσει στην Ευρώπη υπάρχουν για να αντιμετωπίσουν εξωπεριφερειακές απειλές όπως αυτές που προέρχονται από το Ιράν», πρόσθεσε.

Ο ίδιος ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η νέα MDR θα κάνει εκτενή αναφορά στους πυραύλους cruise και τους υπερηχητικούς πυραύλους πέρα από τις απειλές που θέτουν οι βαλλιστικοί πύραυλοι.

«Αυτή η νέα αναθεωρημένη Ανάλυση της Αντιπυραυλικής Άμυνας ανταποκρίνεται σε ένα περιβάλλον στο οποίο δεν έχουμε μόνο απειλές βαλλιστικών πυραύλων, αλλά και απειλές από πυραύλους cruise και υπερηχητικούς πυραύλους οι οποίοι επεκτείνουν όσα έχουμε να υπερασπιστούμε» δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σχολίασε επίσης ένα βασικό σημείο της έμφασης της νέας MDR.

«Οι ικανότητες που βασίζονται στο διάστημα είναι ένα σημαντικό σημείο έμφασης, είναι κάτι που θέλουμε να επενδύσουμε. Θεωρούμε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρω πρέπει να ξεπεράσουμε τα σημερινά όρια στις δυνατότητες που διαθέτουμε. Το διάστημα είναι το κλειδί για το επόμενο βήμα της αντιπυραυλικής άμυνας», δήλωσε.

Οι δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνδιάσκεψης για την προεπισκόπηση της νέας αναθεωρημένης Ανάλυσης για την Αντιπυραυλική Άμυνα (MDR) του 2019, η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα το πρωί στο Πεντάγωνο