Χθες, 20 Απριλίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση στην Ανδραβίδα, όπου έλαβε χώρα η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day : DV DAY) της άσκησης «Ηνίοχος 2021». Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.

Την DV-DAY επίσης παρακολούθησαν και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, Ακόλουθοι Άμυνας, ο Αμερικανός Πρέσβης, οι Πρέσβεις της Αιγύπτου, της Γαλλίας, των ΗΑΕ, της Ινδίας, της Ιορδανίας, του Ισραήλ, της Κύπρου, της Ρουμανίας και του Καναδά. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΑ.

Κατά την διάρκεια της DV-DAY, οι προσκεκλημένοι αφού ενημερώθηκαν για την διεξαγωγή της Πολυεθνικής Διακλαδικής Άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 21» από τον Διοικητή του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) Σμήναρχο (Ι) Νικόλαο Κοκκώνη, παρακολουθήσουν διελεύσεις σχηματισμών μαχητικών αεροσκαφών και εικονικές προσβολές του αεροδρομίου, ενώ περιηγήθηκαν στους χώρους στάθμευσης των αεροσκαφών και του ΚΕΑΤ που είχε τον Τακτικό Έλεγχο των αεροπορικών δυνάμεων της ασκήσεως.