Από το ΓΕΣ (Γενικό Επιτελείο Στρατού) ανακοινώθηκε ότι την Παρασκευή, 4 Μαΐου, διεξήχθη υπό την αιγίδα του ΓΕΣ, η ημερίδα με θέμα «Ο Ρόλος του Ηγέτη στον 21ο Αιώνα-Διαδικασία Ανάδειξης του-Εμπέδωση Ηγετικής Νοοτροπίας».

Στην ημερίδα, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης και διαρκούς εκπαίδευσης του προσωπικού, παρέστη ο Α/ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και παρακολούθησαν Αξιωματικοί από Στρατηγεία και Σχολές του Στρατού Ξηράς, του λεκανοπεδίου Αττικής.

Πολύτιμη συνεισφορά στην επιτυχία της ημερίδας προσέφεραν ως ομιλητές οι κύριοι: Αθανάσιος Σαμαράς, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Νεόφυτος Ασπριάδης, υποψήφιος Διδάκτωρ και Γενικός Συντονιστής του Εργαστηρίου Στρατηγικής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Σπυρίδων Κατσούλας, Διδάκτωρ Στρατηγικής και Γεωπολιτικής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνος Κολιόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευγενίδη, Αρχίατρος (ΥΙ) Δημήτριος Ρούκας, της Διεύθυνσης Πληροφοριακών Επιχειρήσεων (Α8), του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και ο Δρ. Σαράντης Κουγιού, Υπεύθυνος Σπουδών & Έρευνας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του ΓΕΣ, να επενδύει στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού του, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι, το προσωπικό μας αποτελεί το «πολυτιμότερο οπλικό μας σύστημα».

Λόγω του υψηλού επιπέδου των ομιλητών και του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων, η ημερίδα κρίνεται ως άκρως εποικοδομητική.