Τερζή

Για πρώτη φορά, ένας Τούρκος πολίτης ονομάστηκε επικεφαλής της συμβουλευτικής επιτροπής προϋπολογισμού του ΟΗΕ, διαχειρίζοντας προϋπολογισμό ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τσιάν Τέρζι, που αναμένεται να γίνει πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Διοικητικών και Προϋπολογιστικών Ερωτήσεων (ACABQ) την 1η Ιανουαρίου, πήρε πρώτα μέρος στην επιτροπή μόλις τον Ιανουάριο.

Οι κύριες αρμοδιότητες της επιτροπής των 16 ατόμων είναι να εξετάσουν και να υποβάλουν έκθεση σχετικά με τον προϋπολογισμό του προγράμματος που υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στη Γενική Συνέλευση.

Μετά την απόκτηση πτυχίου στα οικονομικά στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας της Τουρκίας, ο Τέρζι πήρε μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Illinois Urbana-Champaign στις ΗΠΑ Ο Τέρζι ήταν φορολογικός ελεγκτής και επικεφαλής τμήματος στο Υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας από το 1996 έως το 2002.

Το 2002, έγινε οικονομικός σύμβουλος για τη μόνιμη αποστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ. Από το 2006 έως το 2015 εργάστηκε για την Κοινή Μονάδα Επιθεώρησης των Ηνωμένων Εθνών και χρησίμευσε επίσης ως πρόεδρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *