Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Marine Corps Times», ενώ οι Αμερικανοί Πεζοναύτες βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης σε υπηρεσία 4.476 τυφεκίων Μ-27 IAR (Infantry Automatic Rifle) των 5,56 χιλιοστών, έκδοχο του γερμανικού HK-416 της H&K, οι Ειδικές Δυνάμεις των Αμερικανών Πεζοναυτών (MCFSOC : US Marine Corps Forces Special Operations Command) δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα θετικές στην προοπτική χρήσης του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Marine Corps Times», κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι εντυπώσεις που άφησε το Μ-27 δεν ήταν θετικές δεδομένου ότι αφενός δεν προσφέρει παραπάνω ισχύ πυρός, σε σχέση με το M-4A1 που θα αντικαταστήσει, αφετέρου κρίθηκε ότι η κάνη μήκους 16 ιντσών (41 περίπου εκατοστών) που διαθέτει είναι πολύ μακριά και δεν συνάδει με τη φύση της αποστολής των καταδρομών.

Το επιχείρημα των Ειδικών Δυνάμεων των Αμερικανών Πεζοναυτών είναι ότι επειδή έχουν διαφορετική αποστολή από τους Πεζοναύτες έχουν ανάγκη από φορητό οπλισμό με μικρότερη κάνη. Για παράδειγμα σε αποστολές VBSS (Visit, Board, Search and Seizure) επί πλοίων ή σε επιχειρήσεις εντός κτιρίων οι Ειδικές Δυνάμεις χρειάζονται τυφέκια και πολυβόλα με μικρότερη κάνη απ’ αυτή των 16 ιντσών του M-27, δεδομένου ότι, πέρα άλλων των άλλων, θα πρέπει να προσαρμοστεί και ο σιγαστήρας, μήκους περί των 5 ιντσών (12 περίπου εκατοστών). Συνεπώς μιλάμε για ένα τυφέκιο με μήκος κάνης τις 21 ίντσες (53 περίπου εκατοστά).

Από την άλλη όμως πλευρά φαίνεται ότι οι Ειδικές Δυνάμεις των Αμερικανικών Πεζοναυτών δείχνουν να ενδιαφέρονται έντονα για το τυφέκιο M-38, που αποτελεί την έκδοση ελεύθερου σκοπευτή ή ακροβολιστή (Designated Marksmanship) του M-27, και σε δοκιμές αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικό, ιδιαίτερα στις αποστάσεις από τα 600 έως τα 800 μέτρα.