Τα καινούργια προϊόντα της, τη νέα συνεργασία της με την IGG και το νέο εργοστάσιο στο Άμπου Ντάμπι παρουσίασε η ΤΗΕΟΝ SENSORS στη διεθνή έκθεση IDEX 2023.

Η IDEX, που χαρακτηρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις στο χώρο της άμυνας και της ασφάλειας,  έδωσε την ευκαιρία στη ΤΗΕΟΝ SENSORS να παρουσιάσει στους επαγγελματίες του κλάδου και στην παγκόσμια στρατιωτική κοινότητα, προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, όπως θερμικές διόπτρες, θερμικά περισκόπια, μονόκυαλα και δίκυαλα νυχτερινής παρατήρησης.  Το ενδιαφέρον των επισκεπτών τράβηξε η νέα σειρά θερμικών, όπως το THERMÍS Thermal Sight, αλλά και το δίκυαλο νυχτερινής παρατήρησης MIKRON-D, ένα από τα ελαφρύτερα και μικρότερα δίκυαλα που υπάρχουν στην αγορά, το δημοφιλές δίκυαλο ΝΥΧ, και το ARGUS PANOPTES που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μονόκυαλο και ως δίκυαλο.

Δεσπόζουσα όμως θέση στην αντζέντα των ημερών στην IDEX 2023 υπήρξε η υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας της ΤΗΕΟΝ SENSORS με το International Golden Group (IGG), κορυφαία αμυντική και κατασκευαστική εταιρία – προμηθευτή των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, συμφωνία που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση καθώς ακολούθησε αντίστοιχες σημαίνουσας σημασίας συμφωνίες που υπέγραψαν κολοσσοί της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας για συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως οι Safran (Γαλλία) και Escribano (Ισπανία).

Η καινούργια συμφωνία αφορά  στα πιο προηγμένα προϊόντα της εταιρίας (με κοινή συμμετοχή στη σχεδίασή τους από τους διεθνείς συνεταίρους της εταιρίας) τα οποία θα αρχίσουν να παράγονται προς το τέλος του 2023. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συνολικής συνεργασίας με την ΙGG, ήδη έχουν παραδοθεί τα πρώτα 2.000 δίκυαλα, η τελική  παραγωγή των οποίων έγινε στο Άμπου Ντάμπι στον βιομηχανικό χώρο της IGG.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί συνέχεια προηγούμενων συμφωνιών και έρχεται ως επιστέγασμα της νέας φάσης των σχέσεων της εταιρίας με τα ΗΑΕ. Η THEON SENSORS προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες των ΗΑΕ, αλλά και λόγω της αυξημένης παγκόσμιας ζήτησης για τα προϊόντα της, 2 παράλληλα με την  κατασκευή δεύτερου εργοστασίου στο Κορωπί, προχωρά στην κατασκευή νέου εργοστασίου και στα ΗΑΕ, συγκεκριμένα στο Άμπου Ντάμπι, μέσω κοινής εταιρίας με την IGG. «Με το δεύτερο εργοστάσιο της THEON SENSORS στο Κορωπί, το οποίο θα εγκαινιάσουμε σε δύο μήνες, ολοκληρώνεται η επένδυσή μας σε επίπεδο εργοστασιακών υποδομών στην Ελλάδα. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε ταχύτατα τη διεθνή βιομηχανική μας «απόβαση».

Μόλις πρόσφατα η THEON SENSORS SENSORS USA Inc. με έδρα τις ΗΠΑ,  ολοκλήρωσε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για μεταφορά τεχνολογίας και σχετικές εκπαιδεύσεις στα πλαίσια συνεργασίας με την EOTECH  για γραμμή παραγωγής στο Plymouth, Michigan των ΗΠΑ που θα εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες της αμερικανικής αγοράς σε συστήματα νυχτερινής όρασης.

Σε λίγους μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι μονάδες συμπαραγωγής μας και στο Wetzlar (Γερμανία) μέσω κοινής εταιρίας με την Hensoldt, ενώ ανάλογες μονάδες θα υπάρξουν στη Ν. Κορέα, αλλά και μια δεύτερη βιομηχανική συνεργασία στη Μέση Ανατολή. Αυτές οι μονάδες θα ολοκληρώσουν τη βιομηχανική μας διεθνή επέκταση και θα αποτελέσουν εφαλτήριο για τα καινούργια μας προϊόντα και τις δραστηριότητες των άλλων εταιριών του Ομίλου EFA GROUP. Τα θετικά αυτά αποτυπώματα μιας αμιγώς ελληνικής εταιρίας, καταδεικνύουν τις δυνατότητες και την υπεραξία της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Είναι συνεπώς σημαντικό η Κυβέρνηση να στηρίξει και να επενδύσει στην Ελληνική  Αμυντική Βιομηχανία, διότι το επίπεδο των Ελλήνων μηχανικών είναι πλήρως εξαγώγιμο μέσα από ολοκληρωμένα ελληνικά προϊόντα με πολύ μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, από την απλή στήριξη καλοδεχούμενων πολυεθνικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Κάθε ευρώ επένδυσης στον τομέα αυτό φέρνει πάνω από 5 ευρώ επιστροφή μέσα σε μόλις μια πενταετία», δήλωσε ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Πρόεδρος του EFA GROUP.