Η αμερικανική AM General παρουσίασε, στη διεθνή έκθεση «IDEX 2021», τη έκδοση NXT-360ES του HMMWV με τηλεχειριζόμενο πύργο MSI-DSL Terrahawk, εξοπλισμένο με αντιαρματικό βλήμα Javelin και πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών. Στην έκδοση NXT-360 το όχημα έχει αναπτυχθεί σε δύο (2) διαμορφώσεις: Base και ES. Και στις δύο (2) διαμορφώσεις ενσωματώνει αυξημένο επίπεδο προστασίας, ενώ μπορεί να εφοδιαστεί και με ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας. Άλλες βελτιώσεις αφορούν στην κινητικότητα του οχήματος και στην ευκινησία του. Σύμφωνα με την AM General το κόστος ενός καινούργιου HMMWV ΝΧΤ-360 είναι περί τα $ 250.000, ενώ το κόστος της αναβάθμισης ενός παλαιότερου HMMWV στο επίπεδο NXT-360, είναι περί τα $ 50.000, ανάλογα με τις επιλογές αναβάθμισης με το μεγαλύτερο κόστος να αφορά την αύξηση του επιπέδου θωράκισης και προστασίας.

Η θωράκιση Tacticam των NXT-360 είναι ένα προηγμένο σύστημα διαχείρισης του παθητικού ίχνους του οχήματος, το οποίο έχει κατασκευαστεί από τελευταίας τεχνολογίας υλικά και με γεωμετρία τέτοια που μειώνει το ίχνος του οχήματος. Η Tacticam είναι κατασκευασμένη με τυχαίο μοτίβο ακολουθίας, το οποίο μιμείται τις εναλλαγές φωτεινότητας και αντίθεσης του φυσικού περιβάλλοντος. Παράλληλα λειτουργεί και ως συμβατική θωράκιση, επικουρική της εργοστασιακής θωράκισης. Σε σχέση με την έκδοση Base η έκδοση NXT-360ES ενσωματώνει κινητήρα 6,5 λίτρων, μέγιστης ισχύος 250 ίππων και ισχυρότερο σύστημα ανάρτησης για μεγαλύτερη ευελιξία σε οποιοδήποτε μορφή εδάφους. Εκτός του οπλισμού, ο πύργος MSI-DSL Terrahawk ενσωματώνει διάφορους αισθητήρες, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη και σύστημα ελέγχου πυρός.

Comments

  1. Επιτέλους διάβασα τε το κόστος; Μόνο 250 χιλιάδες δολάρια!
    Ναι 550 χιλιάδες τα πήραμε τότε τα δικά μας!

  2. Αφού κοστίζει μόνο 250 χιλιάδες δολάρια πόσο θα κοστίζει μια έκδοση 6Χ6;

    Άρα φτάνουν στο δικό μου συμπέρασμα για 6Χ6 θωρακισμένα με χαμηλό κόστος.

  3. Αυτη είναι η λυση ..αντι της plasan και το sandcat ..
    Υπάρχει ήδη συνεργασια με την General στα χαμβι μπορει να γίνει συμπαραγωγή για αντικατάσταση των mercedes του στρατού και ταυτόχρονα αναβαθμιση των παλαιοτερων για καποιου είδους ομοιοτυπια …. επισης το κόστος είναι το μισό απο το jltv…και σαν πρώτος πελάτης -χρήστης μπορούμε να ζητήσουμε η ισραηλινή ελβο πλεον …να έχει δικαιώματα παραγωγής και προώθησης ή αναβάθμισης των χαμβι που υπάρχουν στην περιοχή μας και στην μέση ανατολη..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *