Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ ανέφερε ότι ο Α. Ζουκόφ είχε κατηγορηθεί για συνωμοσία εξαιτίας απάτης με υπολογιστή, σημειώνοντας ότι αξιωματούχος τους προξενικού γραφείου θα τον επισκεφθεί σε αμερικανική φυλακή τις προσεχείς ημέρες.

Τον Νοέμβριο το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε ότι είχε παραπέμψει σε δίκη έξι ρώσους και έναν υπήκοο Καζακστάν για την εμπλοκή τους σε διαφημιστική απάτη. Ο Αλεξάντρ Ζουκόφ ήταν μεταξύ αυτών.

«Στις 18 Ιανουαρίου ο ρώσος πολίτης Α. Ζουκόφ εκδόθηκε από τη Βουλγαρία στις ΗΠΑ. Προς το παρόν βρίσκεται σε φυλακή στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Το προσωπικό του ρωσικού γενικού προξενείου στη Νέα Υόρκη θα επισκεφθεί τον συμπολίτη μας στη φυλακή τις προσεχείς ημέρες και θα του παράσχει βοήθεια» αναφέρεται σε δήλωση.

Στα τέλη Δεκεμβρίου το FBI συνέλαβε τον ρώσο υπήκοο Ντμίτρι Μακαρένκο στο νησί Γκουάμ που ανήκει στην αμερικανική επικράτεια με τον ισχυρισμό της παράνομης εξαγωγής αμυντικού υλικού. Το ένταλμα σύλληψης ανέφερε ότι ο Μακαρένκο κατηγορήθηκε τον Ιούνιο του 2017 για συνωμοσία για την εξαγωγή αμυντικών αντικειμένων χωρίς άδεια. Συγκεκριμένα, το δικαστικό έγγραφο δείχνει ότι ο Μακαρένκο είχε κατηγορηθεί για απόπειρα εξαγωγής στρατιωτικού τύπου συσκευών νυχτερινής όρασης και θερμικής όρασης όπως επίσης τμήμα πυρομαχικών, από τις ΗΠΑ στη Ρωσία.

Στις 28 Δεκεμβρίου η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) έθεσε υπό κράτηση τον Πολ Γουίλαν με κατηγορίες κατασκοπείας. Ο Γουίλαν έχει αμερικανική, ιρλανδική, καναδική και βρετανική υπηκοότητα, ενώ αρνείται τις κατηγορίες. Δικαστήριο στη Μόσχα θα εξετάσει την προσφυγή κατά της σύλληψης του Γουίλαν στις 22 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από sputniknews.com