Αναδιαμορφώνει τον αρχικό της σχεδιασμό η γαλλο-ιταλική κοινοπραξία TOTAL και ΕΝΙ  δύο μόλις μήνες πριν από την έναρξη των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ. Δεν θα ξεκινήσει από το «τεμάχιο 7» αλλά από γειτονικό οικόπεδο, εκτός τουρκικής ακτίνας δράσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» της Κύπρου. 

Την ίδια ώρα, ενημερωμένες πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα, υποστηρίζουν πως μια τέτοια εξέλιξη δεν συνιστά υποχώρηση της κοινοπραξίας, αλλά μια κίνηση τακτικής. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα , σε αποκλειστική εφ’ όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη στο τουρκικό Πρόγραμμα της DW ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί είχε προτείνει τη δημιουργία κοινής επιτροπής διαχείρισης υδρογονανθράκων μεταξύ Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων και θεωρεί ότι θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο των διαπραγματεύσεων με την ελληνοκυπριακή πλευρά. 

«Προς το παρόν οι Ελληνοκύπριοι αντιμετωπίζουν τα τουρκοκυπριακά εδάφη σαν να εμπίπτουν στα δικά τους κυριαρχικά δικαιώματα. Είναι λάθος ότι η πρότασή μας για από κοινού αξιοποίηση των κοιτασμάτων μεταξύ Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων δεν αντιμετωπίζεται ως αντικείμενο διαπραγματεύσεων. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η πρότασή μας αντιμετωπίζεται διεθνώς όλο και πιο θετικά. Παρά το γεγονός ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες δεν την αποδέχονται, δεν μπορεί να αγνοηθεί. Όλο και συχνότερα λέγεται ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά τις προτάσεις μας».

Comments

  1. Ας είχανε προνοήσει οι χώρες μας να είχανε ισχυρούς στρατούς με ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Τώρα ας υποστούν τις συνέπειες. Κυπρος. Δεν μπορεί να είσαι υπό κατοχή 45 ολόκληρα χρόνια και να απείλησε και να μην έχεις καν στρατό αεροπορία και ναυτικό. Ελλαδα. Δεν μπορει να εχεις γειτονα μια από τις δύο ποιο αιμοβορες και κατακτητικες φυλές στον κόσμο Μογγολοι Γερμανοι να μην εξοπλίζεται εδώ και 12 χρόνια ακούγοντας τους δεύτερους ενώ αυτοί εξοπλισουνε ανηλεώς τους φίλους τους Μογγολους και να έχεις εγκαταλείψει εξ ολοκλήρου το κοινό αμυντικό δόγμα Κύπρου Ελλάδος. Την πρώτη γραμμή άμυνας σου έναντι του εχθρού. Τώρα υποστείτε τις συνέπειες Ο Μογγολος χρόνια τώρα με συνέπεια και πλάνο εξοπλιζοτανε για αυτόν τον σκοπό και μόνο.

  2. Γιατί αναμεταδίδετε την προπαγάνδα της τουρκίας;
    Τί σόι σάιτ είναι αυτό;
    Καμία τουρκία δέν τους έδιωξε.
    Απο μόνη τους φύγανε απο ένα οικόπεδο και μεταφέρονται σε άλλο οικόπεδο καθ’ώς έχει προταιρεότητα.
    Τί είναι αυτά που γράφεται;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *