Σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκοι Υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τις οποίες έκανε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του σε εγκαταστάσεις συντήρησης και υποστήριξης αεροσκαφών στο Εσκισεχίρ, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (THK) έχει απολέσει περί το 80% των πιλότων της, τα τελευταία 4,5 χρόνια, δηλαδή από τον Ιούλιο του 2014 και μετά, όταν πραγματοποιήθηκε το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Η δήλωση του Ακάρ, η οποία αποτέλεσε θέμα σ’ όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, καταδεικνύει ένα σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει η THK. Σύμφωνα με αναλύσεις δημοσιογράφων, η αιμορραγία της THK οφείλετε, αφενός στις μαζικές συλλήψεις και αποτάξεις, αφετέρου στην φυγή πιλότων λόγω φόβου για πιθανή σύλληψη. Επίσης, πριν το πραξικόπημα, αρκετοί έμπειροι πιλότοι, είχαν φύγει από τις τάξεις της THK για οικονομικούς λόγους και είχαν επιλέξει το επάγγελμα του πιλότου σε πολιτικές αερογραμμές.

Comments

  1. Δηλαδή, δεδομένου ότι απαιτούνται 4 χρόνια για τη Σχολή Ικάρων (τόσο υποθέτω να είναι και της Τουρκίας) το 80% των πιλότων της THK είναι νεότατοι με μικρή έως ελαχιστη εμπειρία! και αυτοί μας απειλούν! Από πάνω τους θα περάσει η ΠΑ αν χρειαστεί!

  2. Από τη στιγμή που δεν έχουμε και άλλη πηγή να τον επιβεβαιώνει, ικανό τον έχω να τα λέει για να περάσει μια εικόνα διάλυσης ώστε να «τσιμπήσουν» κάποιοι από εδώ. Αν τώρα υπάρχει τέτοια εικόνα σε επιτελεία και ΕΥΠ, τότε οκ να δεχτώ μέρος από αυτά που λέει.
    Σίγουρα έχει υποστεί πλήγμα η ΤΗΚ, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας και κυρίως μην εφησυχαζόμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *