Στις 2 Δεκεμβρίου το Τουρκικό Ναυτικό καθέλκυσε τα πλοία εκπαίδευσης δυτών «DALGIÇ-1» και «DALGIÇ-2» στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος. Τα νέα πλοία θα χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση των τουρκικών δυνάμεων υποβρυχίων καταστροφών και άλλων Ειδικών Δυνάμεων, με κύριο αντικείμενο τη θάλασσα. Εκτός της εκπαιδευτικής τους αποστολής τα πλοία μπορούν να λειτουργήσουν και ως υποστηρικτικά σε αποστολές υποβρύχιων καταστροφών.

Τα πλοία κατασκευάστηκαν από τα ναυπηγεία Desan. Ο εξοπλισμός των πλοίων περιλαμβάνει θάλαμο αποσυμπίεσης για τέσσερις (4) δύτες. Το μήκος των πλοίων είναι 35 μέτρα, το πλάτος τους οκτώ (8) μέτρα, ενώ το εκτόπισμα τους είναι της τάξεως των 226 τόνων. Μετά την καθέλκυση τους τα πλοία θα υποστούν τις τελευταίες εργασίες εγκατάστασης συστημάτων, ενώ στη συνέχει θα γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές πριν παραδοθούν στο Τουρκικό Ναυτικό εντός του 2020.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2019 το Τουρκικό Ναυτικό καθέλκυσε το πλοίο δοκιμών και εκπαίδευσης TCG «Ufuk» (Α-591), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τα τουρκικά πληρώματα που προορίζονται για πλοία επιφανείας. Σχεδιαστικά, το TCG «Ufuk» έλκει την καταγωγή του από τις γνωστές κορβέτες MilGem και αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία στα μέσα του 2020. Το μήκος του είναι 94,50 μέτρα, το πλάτος του 14,4 μέτρα και το εκτόπισμα του 2.400 τόνοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *