Η αμερικανική Textron παρουσίασε τα δύο (2) πρωτότυπα όπλα του προγράμματος NGSW (Next Generation Squad Weapons), του Αμερικανικού Στρατού. Το πρόγραμμα αφορά στην προμήθεια ενός τυφεκίου εφόδου και ενός πολυβόλου επιπέδου Ομάδας, αμφότερα διαμετρήματος 6,8 χιλιοστών. Η πρόταση της Textron αφορά στο NGSW-AR (Next Generation Squad Weapon-Automatic Rifle), το οποίο θα αντικαταστήσει το πολυβόλα M-249 SAW (Squad Automatic Weapon) και στο NGSW-R (Next Generation Squad Weapon-Rifle), το οποίο θα αντικαταστήσει τα M4/M41.

Σε πρώτη φάση, ο Αμερικανικός Στρατός θέλει να προμηθευτεί 100.000 νέα τυφέκια και πολυβόλα για τον εφοδιασμό, κατ’ αποκλειστικότητα, μονάδων που θα πρέπει να εκτελούν και αποστολές εντός κατοικημένων περιοχών και κτιρίων. Οι συνολικές απαιτήσεις αναφέρουν 250.000 όπλα NGSW και 150.000.000 φυσίγγια, νέας τεχνολογίας. Το πρόγραμμα NGSW, η μελέτη του οποίου ολοκληρώθηκε το 2017, αφορά στην προμήθεια τυφεκίων και πολυβόλων με ικανότητα διάτρησης των σημερινών και μελλοντικών αλεξίσφαιρων γιλέκων για ένα διάστημα 25 ετών. Τα πρώτα όπλα αναμένεται να ενταχθούν σε υπηρεσία το 2021-2022.

Τα όπλα του προγράμματος NGSW θα ενσωματώνουν σύστημα ελέγχου πυρός, βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη. Ειδική μέριμνα θα δοθεί στο να μην αυξηθεί σημαντικά το βάρος του όπλου, όπως επίσης και στη χρήση νέων ελαφρών πυρομαχικών. Συνολικά το νέο τυφέκιο θα πρέπει να παράγει μειωμένο ακουστικό και οπτικό ίχνος. Το σύστημα ελέγχου πυρός θα μπορεί, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, να αναγνωρίζει απειλές και να τις κατηγοριοποιεί, ανάλογα με την τακτική κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *