Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου της Ταιβάν, η χώρα υπέγραψε σύμβαση με τα ναυπηγεία Jong Shyn Shipbuilding Group για τη ναυπήγηση των δύο πρώτων ελαφρών φρεγατών νέας γενιάς (Light Frigate). Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η ναυπήγηση της πρώτης φρεγάτας θα ξεκινήσει εντός του Ιουνίου του 2023 και ότι οι συνολικές απαιτήσεις της Ταιβάν ανέρχονται σε 12 πλοία του τύπου. Σήμερα η Ταιβάν έχει έναν στόλο από 22 φρεγάτες, εκ των οποίων 10 κλάσης «Cheng Keung» («Oliver Hazard Perry»), έξι κλάσης «Kang Ding» (έκδοση των γαλλικών «La Fayette») και έξι κλάσης «Chun Yang» («Knox»). Οι 22 αυτές φρεγάτες έχουν εκτόπισμα μεταξύ 3.600 και 4.500 τόνων, ενώ οι νέες φρεγάτες θα έχουν εκτόπισμα περί τους 2.500 τόνους.

Τα 12 πλοία θα κατασκευαστούν σε δύο εκδόσεις, μια αντιαεροπορικής άμυνας και μια ανθυποβρυχιακού πολέμου. Ο λόγος που επιλέχθηκε η λύση των δύο εκδόσεων είναι αφενός να περιοριστεί το συνολικό κόστος του προγράμματος, αφετέρου διότι η ενσωματώσει και των δύο ικανοτήτων σε ένα πλοία θα αύξανε το εκτόπισμα, κάτι που δεν επιθυμεί η Ταιβάν. Το μήκος των πλοίων θα είναι 101 μέτρα, το πλάτος τους 12,3-12,6 μέτρα και το βύθισμα τους 3,75-3,9 μέτρα. Και οι δύο εκδόσεις θα έχουν το σύστημα διαχείρισης μάχης CMS-330 της Lockheed Martin. Το κύριο πυροβόλο θα είναι το OTO Melera των 76 χιλιοστών με ικανότητα βολής των πυρομαχικών STRALES and DART.

Ως σύστημα εγγύς προστασίας έχει επιλεγεί το Phalanx, ενώ στο μέλλον τα πλοία θα εξοπλιστούν και με το πυραυλικό σύστημα εγγύς προστασίας Sea Oryx (σύστημα αντίστοιχο του RAM, υπό ανάπτυξη από την Ταιβάν). Το κύριο ραντάρ των πλοίων θα είναι το τρισδιάστατο ραντάρ ARTISAN (Type-997) της BAE Systems. Τα πλοία θα ενσωματώνουν τα βλήματα μέσου βεληνεκούς TC-2N (ναυτική έκδοση του αντιαεροπορικού συστήματος Sky Sword II) σε κάθετο εκτοξευτή. Η διαφορά είναι ότι τα πλοία της αντιαεροπορικής έκδοσης θα φέρουν 32 βλήματα, ενώ τα πλοία της ανθυποβρυχιακής έκδοσης θα φέρουν 16 βλήματα.

Ομοίως, και οι δύο εκδόσεις θα ενσωματώνουν και βλήματα κατά πλοίων τύπου HF-2 και HF-3, αλλά τα πλοία της ανθυποβρυχιακής έκδοσης θα φέρουν 16 βλήματα, ενώ αυτά της αντιαεροπορικής έκδοσης θα φέρουν οκτώ βλήματα. Καμία από τις δύο εκδόσεις δεν θα ενσωματώνει σόναρ τρόπιδας, ενώ μόνο η έκδοση ανθυποβρυχιακού πολέμου θα ενσωματώνει το σόναρ μεταβλητού βάθους CAPTAS. Τέλος, τα πλοία της ανθυποβρυχιακής έκδοσης  θα ενσωματώνουν και ελαφρές τορπίλες των 324 χιλιοστών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το πρώτο πλοίο θα πρέπει να παραδοθεί τον Οκτώβριο του 2026.