Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:20 σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά Αττικής, στη βόρεια πλευρά του Υμηττού και μέχρι στιγμής κινείται αντίθετα από τα σπίτια, προς το δασικό κομμάτι σε σημείο όπου υπάρχει πυκνή δασική έκταση. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 100 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και από αέρος 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές με εθελοντικά οχήματα, υδροφόρες ΟΤΑ ενώ στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στην προσαγωγή 4 ατόμων για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα Γλυκά Νερά. Ειδικότερα, αστυνομικοί της ‘Αμεσης Δράσης εντόπισαν τα 4 άτομα στη περιοχή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και αφού τους σταμάτησαν για έλεγχο προχώρησαν στην προσαγωγή τους. Η ΕΛΑΣ έχει ενημερώσει σχετικά την Πυροσβεστική που θα αναλάβει την υπόθεση. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της περιοχής η φωτιά προκλήθηκε από τη συντριβή του drone τύπου SARISA SRS-1A της ελληνικής εταιρείας SAS Technology. Στη περιοχή το drone φέρεται να έκανε δοκιμαστικές πτήσεις. Nα σημειωθεί πως το ελληνικό drone παρουσιάστηκε το 2021 στην έκθεση DEFEA ενώ φέτος συμμετέχει στη Eurosatory 2024 στο Παρίσι.

Προσφάτως η εταιρεία παρουσίασε το drone τύπου SARISA SRS-1A στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ειδικότερα, τo Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε (δείτε ΕΔΩ) ότι στις 18 Ιουλίου 2023, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) από εκπροσώπους της εταιρείας SAS Technology, σχετικά με το εξοπλισμένο μη-επανδρωμένο εναέριο σύστημα SARISA SRS-1A. Επιχειρησιακά το SARISA SRS-1A είναι UCAV, με ικανότητα εκτόξευσης κατευθυνόμενων ρουκετών των 70 χιλιοστών (Hydra-70). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα επιχειρησιακά σενάρια, όπως στην άμυνα νήσων ενάντια σε αποβατικές επιχειρήσεις, σε επιχειρήσεις μονάδων καταδρομών, σαν οργανικό σύστημα ναυτικών μονάδων κ.ά. Γενικά, προσφέρει μια εναλλακτική λύση στο εκάστοτε Διοικητή, που δεν μπορεί να έχει άμεσα στη διάθεση του άλλα μέσα όπως μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα.