Με μια προκλητική ανάρτηση στο «Twitter» η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, εγκαλεί την Κύπρο ότι στρατιωτικοποιεί το νησί, και προειδοποιεί, εμμέσως πλην σαφώς, τη Λευκωσία να μην προχωρήσει σε βελτίωση των σχέσεων της με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, διότι κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες.

«Έχουμε επανειλημμένα καταστήσει σαφές στην κυπριακή ηγεσία ότι περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της νήσου και η εμπλοκή της στα αμερικανικά και νατοϊκά σχέδια για την περιοχή αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις για την Κύπρο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση της Ζαχάροβα.

Comments

  1. Τοτε γιατι τους πουλουσαν οπλα αφου ανυσηχουσαν τοσο πολυ για την στρατικοποιηση του νησιου?

    Και τεσπα…. η φαση ειναι «φωναζει ο κλεφτης να φοβηθει ο νοικοκυρης»?

    Η Κυπριακη δημοκρατια δεν απειλει κανενα και ειναι δικαιωμα της να βαλει οσα οπλα γουστάρει πανω στο νησι. Αν θελουν να κανουν καμια παρατηρηση, προφανως θα πρεπει να την απευθυνουν στον εισβολεα.

  2. Οι ρώσοι δεν έχουν να χάσουν κάτι από αμερικανικές και νατοικές δραστηριότητες στη Κύπρο, άλλωστε οι Βρετανοί βρίσκονται στην Κύπρο και οι ρώσοι δεν έχουν εκφράσει ποτέ ενόχληση, επίσης είναι δεδομένες οι ετεροβαρείς αλλά καλές σχέσεις που επιδιώκονται από την Κύπρο για πολιτικούς λόγους, ενώ ειδικά στον οικονομικό τομέα υπάρχει αμοιβαίο όφελος.
    Δεν είναι τυχαίες οι πρόσφατες αναφορές ρώσων αξιωματούχων για την κατεχόμενη Κύπρο ως τδβκ, φαίνεται πως προετοιμάζουν αλλαγή πολιτικής με διάφορες αφορμές. Κυριότερη είναι η ανάγκη για υποστήριξη προς τους τούρκους συμμάχους τους σε κάποιο ανώδυνο για τους ρώσους θέμα. Πρακτικά η ανακοίνωση των ρώσων θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν ανακοίνωση του τουρκικού υπεξ, οι τούρκοι είναι πρακτικά που θίγονται για πιθανή αναβάθμιση σχέσεων Κύπρου-ΗΠΑ. Ίσως λοιπόν έχει ζητηθεί από τους τούρκους η υποστήριξη τους στο κυπριακό, και οι ρώσοι βοηθούν διακριτικά για την ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *