Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Flight Global» η Rafael επιδιώκει την αύξηση του μέγιστου βεληνεκούς του Spike NLOS (Non-Line of Sight), όταν εκτοξεύεται από ελικόπτερο, στα 50 χιλιόμετρα, μέσω της εύρεσης του ιδανικού υψόμετρου βολής, που σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι το 5.000 πόδια (1.524 μέτρα). Το αυξημένο ύψος βολής θα προσδώσει στην πτήση την κατάλληλη τροχιά, που θα επιφέρει την αύξηση του μέγιστου βεληνεκούς.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Spike NLOS έχει επιλεγεί από τον Αμερικανικό Στρατό, για τον εξοπλισμό των AH-64E Guardian Apache, με ένα βλήμα μεγάλου βεληνεκούς, μέχρι την ανάπτυξη ενός αμερικανικού πυραύλου ίδιων ικανοτήτων (τον Μάρτιο ο Αμερικανικός Στρατός εκτέλεσε βολή από χαμηλό ύψος και το Spike NLOS κατέγραψε επίδοση μέγιστης εμβέλειας 32 χιλιομέτρων).

Η βολή από μικρό ύψος επιτρέπει την ασφάλεια του ελικοπτέρου, που παραμένει αθέατο για τα εχθρικά ραντάρ και αντιαεροπορικά συστήματα. Δεδομένου ότι το AH64E Guardian Apache έχει μέγιστο ρυθμό ανόδου 2.800 πόδια το λεπτό, η άνοδος στα 5.000 πόδια, η βολή και η κάθοδος σε υψόμετρο ασφαλείας σημαίνει ότι το ελικόπτερο θα είναι εκτεθειμένο για 3-4 λεπτά. Χρόνος αρκετός για αντιαεροπορική βολή.