Η ιταλική Leonardo έχει αναπτύξει μια ενδιαφέρουσα αναβάθμιση των αρμάτων μάχης M-60A3 της αμερικανικής General Dynamics. Το σχετικό πρόγραμμα ξεκίνησε το 2016 και το αναβαθμισμένο M-60A3 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό τον Οκτώβριο του 2017. Η πρόταση αναβάθμισης της Leonardo καλύπτει το επίπεδο προστασίας (θωράκιση), την ευκινησία και την ισχύ πυρός του M-60A3.

Σε επίπεδο ισχύος πυρός το M-60A3 εφοδιάζεται πλέον με ένα πυροβόλο χαμηλής οπισθοδρόμησης των 120 χιλιοστών με κάνη μήκους 45 διαμετρημάτων, το ίδιο πυροβόλο που εξοπλίζει και τα νέα τροχοφόρα πυροβόλα Centauro II. Φυσικά το αναβαθμισμένο M-60A3 ενσωματώνει νέο Σύστημα Ελέγχου Πυρός (ΣΕΠ) και νέα θερμικά συστήματα παρατήρησης και σκόπευσης. Ο οπλισμός συμπληρώνεται από ένα τηλεχειριζόμενο πύργο HITROLE-L με πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών.

Το κύριο πυροβόλο, χαμηλής οπισθοδρόμησης, περιορίζει και μειώνει τη δομική καταπόνηση του πήγματος και συνεπώς μειώνει τις απαιτήσεις συντήρησης, αλλά και το ρίσκο της ενσωμάτωσης.

Επίσης η πρόταση της Leonardo περιλαμβάνει και αύξηση του συγκροτήματος ισχύος με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο λόγος ισχύος προς βάρος. Έτσι αυξάνουν οι επιδόσεις του άρματος και η ευκινησία του στο πεδίο της μάχης.

Η αύξηση της θωράκισης (παθητικό επίπεδο) προστατεύει το άρμα μάχης σε επίπεδο STANAG 4569 Level 6, ενώ έχει εγκατασταθεί και αυτόματο σύστημα εντοπισμού και κατάσβεσης φωτιάς AFΕSS (Automatic Fire and Explosion Sensing and Suppressing, το οποίο αυξάνει την επιβιωσιμότητα του πληρώματος. Τέλος, η πρόταση της Leonardo συνοδεύεται και από την ολοκληρωμένη επιθεώρηση και επισκευή του M-60A3 και την επαναφορά των συστημάτων που παραμένουν από την αναβάθμιση σε εργοστασιακό επίπεδο επιδόσεων.