Η Πολωνία ανακοίνωσε ότι στις 22 Δεκεμβρίου παρέλαβε δύο ακόμη αντιαεροπορικά συστήματα πολύ μικρού βεληνεκούς PSR-A Pilica. Το πρόγραμμα PSR-A Pilica αφορά στην αναβάθμιση των αντιαεροπορικών πυροβόλων ZU-23-2 των 23 χιλιοστών. Η ανάπτυξη του ξεκίνησε το 2006, ενώ οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν το 2015. Το Νοέμβριο του 2016 η Πολωνία υπέγραψε σύμβαση ύψους € 171 εκατομμυρίων για την προμήθεια έξι συστημάτων PSR-A Pilica (έξι κέντρα διοίκησης, 36 μονάδες πυρός, έξι ραντάρ και 24 οχήματα υποστήριξης και μεταφοράς πυρομαχικών). Το πρώτο σύστημα ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές αξιολόγησης και αποδοχής τον Οκτώβριο του 2020.

Το PSR-A Pilica είναι ένα σύστημα εγγύς αντιαεροπορικής άμυνας, ικανό να αντιμετωπίζει στόχους όπως UAV, αεροσκάφη, ελικόπτερα, ακόμα και βλήματα Cruise, σε αποστάσεις έως και 5 χιλιόμετρα. Είναι αυτοκινούμενο σύστημα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για την προστασία μηχανοκίνητων/τεθωρακισμένων σχηματισμών είτε για την προστασία κρίσιμων εγκαταστάσεων, στρατιωτικών και/ή πολιτικών. Ο κύριος οπλισμός είναι οι δύο κάννες των 23 χιλιοστών και δύο εκτοξευτές αντιαεροπορικών βλημάτων Grom ή των νεότερων Piorum.

Τα πυροβόλα επιτυγχάνουν μέγιστο δραστικό βεληνεκές 3 χιλιόμετρα, ενώ τα βλήματα Piorun επιτυγχάνουν μέγιστη εμβέλεια 5,5 χιλιόμετρα. Κάθε σύστημα PSR-A Pilica αποτελείται από έξι πυροβόλα, επί οχημάτων Jelcz 442.32. Κάθε πυροβόλο ενσωματώνει ηλεκτροπτικό σύστημα GOS-1, θερμική κάμερα KMW-1 Teja, κάμερα ημέρα και αποστασιόμετρο λέιζερ. Επίσης, κάθε σύστημα συνοδεύεται και από ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου, επί οχήματος Jelcz 442.32, ένα ραντάρ και τέσσερα οχήματα υποστήριξης και μεταφοράς πυρομαχικών.