Σύμφωνα με στοιχεία από το Drone Industry Insights, η παραγωγή UAV στις ΗΠΑ εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από κινεζικής προέλευσης ανταλλακτικά. Πολλά από τα κρίσιμα εξαρτήματα των συστημάτων των UAV που χρησιμοποιούνται σε στρατιωτικούς και εμπορικούς τομείς κατασκευάζονται στην Κίνα. Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι εντάσεις με την Ταιβάν έχουν ωθήσει την Ουάσιγκτον προς την εγχώρια παραγωγή, τα υπάρχοντα συστήματα εξακολουθούν να εξαρτώνται από την Κίνα. Σύμφωνα πάντα με το Drone Industry Insights, η Κίνα κατέχει περίπου το 90% της παγκόσμιας αγοράς εμπορικών UAV. Η συντριπτική πλειονότητα των βασικών εξαρτημάτων, όπως μπαταρίες, κάμερες και συστήματα επικοινωνιών, κατασκευάζονται στην Κίνα. Πολλές εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ εξακολουθούν να εξαρτώνται από την κινεζική αλυσίδα εφοδιασμού για πρόσβαση σε αυτά τα εξαρτήματα. «Είμαστε σχεδόν εξ ολοκλήρου εξαρτημένοι από τον χειρότερο εχθρό μας για αυτόν τον εξοπλισμό και την ικανότητα κατασκευής τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζος Στάινμαν, πρώην αξιωματούχος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
Οι αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες υπογράφουν συμβόλαια με το Πεντάγωνο, προσπαθούν να δημιουργήσουν εναλλακτικές αλυσίδες εφοδιασμού λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην Κίνα. Η εταιρεία Skydio, με έδρα τις ΗΠΑ, προχώρησε σε αλλαγές στη διαδικασία παραγωγής της αφού έχασε την πρόσβαση που είχε σε κινεζικά ανταλλακτικά. «Η Κίνα θα μπορούσε να κλείσει την παγκόσμια βιομηχανία UAV για ένα χρόνο», δήλωσε ο Τρεντ Έμενεκερ, της Μονάδας Καινοτομίας του Πενταγώνου, και πρόσθεσε: «Αυτό είναι ένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας όχι μόνο για τις ΗΠΑ αλλά για ολόκληρο τον δυτικό κόσμο». Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες υποστηρίζουν ότι οι διαδικασίες έγκρισης από το Πεντάγωνο επιβραδύνουν τη βιομηχανία. Ο Αμερικανικός Στρατός σταμάτησε να αγοράζει από μια άλλη εταιρεία, την Orqa, αφού βρέθηκαν ανταλλακτικά κινεζικής κατασκευής στα προϊόντα της. «Οι περισσότερες εταιρείες UAV στη Δύση εξακολουθούν να εξαρτώνται από κινεζικά εξαρτήματα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Orqa.
Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ εξέτασε το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την εισαγωγή όλων των UAV και εξαρτημάτων κινεζικής κατασκευής. Αυτή η πρωτοβουλία έχει προκαλέσει κριτική όχι μόνο από Κινέζους κατασκευαστές αλλά και από αμερικανικούς επενδυτικούς κύκλους. Ο Τζει Ραμασγάμι, επικεφαλής νομικός διευθυντής στην αμερικανική εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Andreessen Horowitz, δήλωσε ότι η άμεση αφαίρεση όλων των κρίσιμων εξαρτημάτων των UAV από ξένες πηγές θα είχε καταστροφικό αντίκτυπο στην αμερικανική βιομηχανία UAV. Η πρωτοβουλία «Replicator» του Πενταγώνου, που ξεκίνησε το 2023, στοχεύει στην παραγωγή χιλιάδων UAV χαμηλού κόστους. Ενώ οι πρώτες παραδόσεις προγραμματίζονται να γίνουν τον Αύγουστο του 2025, εκπρόσωποι του κλάδου δηλώνουν ότι το πρόγραμμα δεν προσφέρει αρκετά κίνητρα. Στο σύστημα «Blue List», το οποίο εφαρμόζει ο Αμερικανικός Στρατός για την προμήθεια UAV, μόνο τα μοντέλα που δεν περιέχουν κινεζικά ανταλλακτικά μπορούν να λάβουν έγκριση και μέχρι στιγμή μόνο 23 αιτήσεις σε αυτόν τον κατάλογο έχουν εγκριθεί.