Η Naval Group αναδείχθηκε ο νικητής στα πλαίσια του προγράμματος απόκτησης νέων υποβρυχίων για το Ολλανδικό Ναυτικό. Την είδηση έκανε γνωστή ο Ολλανδός Υφυπουργός Άμυνας. Συνολικά το Ολλανδικό Ναυτικό θα προμηθευτεί τέσσερα νέα υποβρύχια Barracuda για την αντικατάσταση των υποβρυχίων Walrus. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ολλανδού Υφυπουργού Άμυνας, η προσφορά της Naval Group κρίθηκε ως η καλύτερη συγκριτικώς με την – γερμανική ThyssenKrupp Marine Systems και τη κοινοπραξία των εταιρειών Saab και Damen.

Τα υποβρύχια Barracuda θα ναυπηγηθούν μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια και είναι συμβατικής πρόωσης. Η γαλλική πρόταση αναδείχθηκε ως η καλύτερη από πλευράς κόστους – οφέλους απέναντι στα γερμανικά υποβρύχια Type-212CD E (Expeditionary) και το C-718 Expeditionary Submarine, το οποίο βασίζεται στα υποβρύχια A-26 της Saab.

Το εκτόπισμα των γαλλικών Barracuda της κλάσης «Suffren» είναι 4.765 τόνοι, στην επιφάνεια, και 5.300 τόνοι σε κατάδυση. Έχουν μήκος 99,5 μέτρα, πλάτος 8,8 μέτρα και βύθισμα 7,3 μέτρα. Επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 25 κόμβων σε κατάδυση. Απαιτούν 60 άτομα πλήρωμα ενώ η αναχορηγία τους είναι 24 όπλα (βλήματα SCALP-Naval και SM-39 Block.2 Exocet, τορπίλες F21 και νάρκες). Συνολικά το Γαλλικό Ναυτικό ναυπηγεί έξι υποβρύχια του τύπου, με το πρώτο (S-635 «Suffren») να έχει ήδη ενταχθεί στο Στόλο.