Στα χνάρια της Ελλάδας φαίνεται ότι βαδίζει η Αργεντινή, καθώς η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα της Λατινικής Αμερικής, ήδη επηρεάζει και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Εκτός από το ότι αναμένονται νέες περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό, ο οποίος παραμένει πολύ χαμηλός, από την προηγούμενη κρίση, πλέον υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για συνένωση των Υπουργείων Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, αφενός για να υπάρξει οικονομία, αφετέρου για να μειωθεί η γραφειοκρατία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές από την Αργεντινή, το ποσοστό μείωσης των αμυντικών δαπανών, άρα και των αμυντικών ικανοτήτων της χώρας, αναμένεται να είναι της τάξεως του 40%-50% μέχρι το 2019, χωρίς να αποκλειστεί και παραπάνω μείωση, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Πρόκειται για μια τεράστια περικοπή, η οποία θα σημάνει τον περιορισμό των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στο απολύτως απαραίτητο, όχι για τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων, αλλά για τη διατήρηση της εσωτερικής τάξης και ασφάλειας της Αργεντινής, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Comments

 1. Πολυ ατοπη και επιπολαιη η παρομοιωση που κανετε μεταξυ Ελλαδας και Αργεντινης ακομη και σε καιρο μνημονων οι Ενοπλες δυναμεις και τα Σωματα Ασφαλειας στην Ελλαδα εχουν μεγαλο ποσοστο διαθεσιμοτητας κ αξιοπιστιας.

  1. Έχουν μεγάλο ποσοστό διαθεσιμότητας και αξιοπιστίας….
   Και να θέλει κανείς να γράψει μεγαλύτερο ψέμα δεν γίνεται.
   Πάμε να δούμε τα ,,μεγάλα ποσοστά διαθεσιμότητας,,. Π.χ από τα 14 C-130 πετάνε τα 2, από τα 15 Τ-41 τα 4, από τα 16 Μ-2000ΕGM τα 2, από τα F-16 πετάνε πολύ πιο λίγα από τα μισά, κ.ο.κ ανάλογη είναι η κατάσταση σε όλα τα οπλικά συστήματα μας. Την οποία κατάσταση την γνωρίζω πολύ καλά.

   Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για βίδες. Π.χ μηχανικός σε πυραυλάκατο (δεν θα γράψω ποια) ζήτησε 200 βίδες, του έδωσαν τις 150 και του είπαν να βάλει και 50 μεταχειρισμένες. Που όλες πρέπει να είναι καινούργιες… (μου το είπε ο ίδιος, το ρώτησα και αλλού, από μηχανικούς πλοίων μέχρι και εφοπλιστή)

   Ακόμη και βαριά νοητική στέρηση να έχει κάποιος θα καταλάβει ότι μία χώρα που είναι 8 χρόνια σε βαθιά οικονομική κρίση δεν είναι δυνατόν να έχουν μεγάλα ποσοστά διαθεσιμότητας οι Ε.Δ της.
   Άντε μπράβο. ..

    1. 1 P-3 πετούσε στην Αργεντινή 1 και στην Ελλάδα. Μέχρι που καθηλώθηκε και αυτό.
     1 C-130 πετούσε στην Αργεντινή, 2 στην Eλλάδα.
     Δεν εκσυγχρόνισαν καμμία ΜΕΚΟ τους. Δεν εκσυγχρονίσαμε καμμία ΜΕΚΟ μας.
     Πολλοί οι ληγμένοι πύραυλοι τους. Ίδια η κατάσταση εδώ.
     Και οι δύο χώρες στις Ε.Δ και τα Σ.Α τους είναι σε μαύρο χάλι και βαδίζουμε (όπου δεν το έχουμε φτάσει ακόμη) στην κατάσταση της Αργεντινής.
     Το κατάλαβα ότι αναφέρεσαι στην κατάσταση της Αργεντινής και ότι είσαι σε χειρότερη μοίρα από άτομο με βαριά νοητική στέρηση γράφοντας ότι έχουμε μεγάλο ποσοστό διαθεσιμότητας και αξιοπιστίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *