Στα χνάρια της Ελλάδας φαίνεται ότι βαδίζει η Αργεντινή, καθώς η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα της Λατινικής Αμερικής, ήδη επηρεάζει και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Εκτός από το ότι αναμένονται νέες περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό, ο οποίος παραμένει πολύ χαμηλός, από την προηγούμενη κρίση, πλέον υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για συνένωση των Υπουργείων Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, αφενός για να υπάρξει οικονομία, αφετέρου για να μειωθεί η γραφειοκρατία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές από την Αργεντινή, το ποσοστό μείωσης των αμυντικών δαπανών, άρα και των αμυντικών ικανοτήτων της χώρας, αναμένεται να είναι της τάξεως του 40%-50% μέχρι το 2019, χωρίς να αποκλειστεί και παραπάνω μείωση, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Πρόκειται για μια τεράστια περικοπή, η οποία θα σημάνει τον περιορισμό των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στο απολύτως απαραίτητο, όχι για τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων, αλλά για τη διατήρηση της εσωτερικής τάξης και ασφάλειας της Αργεντινής, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.