Ο νοτιοκορεατικός αμυντικός οργανισμός DAPA (Defense Acquisition Program Administration) ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με το Υπουργείο Εμπορείου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της χώρας για την ανάπτυξη ενός κινητήρα οχημάτων, ο οποίος θα αντικαταστήσει τους γερμανικούς των αυτοκινούμενων πυροβόλων K9 Thunder. Το πρόγραμμα αναμένεται να κοστίσει περί τα $ 65 εκατομμύρια δολάρια και θα διαρκέσει μέχρι το 2025. Στόχος η ανάπτυξη ενός κινητήρα περί των 1.000 ίππων ισχύος προς αντικατάσταση των MTU 881 Ka-500. Η απόφαση πάρθηκε μετά την άρνηση της Γερμανίας να δώσει άδεια εξαγωγής του Κ9 σε χώρες της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων και η Σαουδική Αραβία.

Comments

  1. Η στάση της Γερμανίας σε αυτό το θέμα ήταν γνωστή απο χρόνια, αφού για τους ίδιους λόγους δεν έδιναν κινητήρα στην Τουρκία για το Altay, αλλά οι νοτιοκορεάτες θέλουν να τα οικονομήσουν. Οι ίδιοι θα ήταν όμως εκνευρισμένοι αν η Γερμανία έδινε κινητήρες και άλλα αμυντικά συστήματα στην δικτατορία της βόρειας Κορέας, αλλά όπου τους συμφέρει αυτούς θέλουν να παίζουν με άλλους όρους στο εμπόριο οπλικών συστημάτων.
    Ελπίζω να χαλαρώσουν μερικές χώρες που ανήκουν στην δύση το εμπάργκο όπλων προς την Κορέα του Kim yong un και να πουλήσουν σε αυτόν όπλα για να δούμε πως θα τους φανεί τους νότιο Κορεάτες όταν θα πουλάνε άλλοι όπλα σε δικτατορίες, όπως το έκαναν στην περίπτωση της Τουρκίας και σχεδιάζουν για την Σαουδική Αραβία οι ίδιοι να πράξουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *