Η MBDA ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική βολή του νέου αντιαρματικού βλήματος MMP, που αντικαθιστά τα MILAN στο Γαλλικό Στρατό, εναντίων στόχου τον οποίο κατέδειξε UAV τύπου Novadem NX70. Ο συνδυασμός MMP/Novadem NX70 έχει ονομαστεί από την MBDA ως ικανότητα LYNKEUS Dismounted και προορίζεται για χρήση από το Πεζικό. Η δοκιμή έγινε στο πλαίσιο υλοποίηση του προγράμματος αντιαρματικής άμυνας EU BLOS (Beyond Line Of Sight), για το οποίο έχει επιλεγεί το MMP.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής το UAV πραγματοποίησε εντοπισμό και αναγνώριση στόχου, εκτός του οπτικού πεδίου του χειριστή του MMP. Στη συνέχεια το UAV απέστειλε τις συντεταγμένες του στόχου στο MMP. Ακολούθησε η βολή με το βλήμα να εγκλωβίζει το στόχο κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το πρόγραμμα EU BLOS προτάθηκε από τη Γαλλία και υποστηρίχθηκε ένθερμα από το Βέλγιο και την Κύπρο. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας οικογένειας αντιαρματικών βλημάτων με ικανότητα BLOS και μετάδοση εικόνας.

Το MMP ζυγίζει 15 κιλά, ενώ ο εκτοξευτής ζυγίζει 11 κιλά. Ενσωματώνει διπλή πολεμική κεφαλή σχεδιασμένη να προσβάλει τεθωρακισμένους στόχους, στόχους ενισχυμένους με θωράκιση ERA ή καλά προστατευμένους στόχους, όπως είναι οι οχυρώσεις. Επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 4 χιλιόμετρα. Εκτός του βλήματος και του εκτοξευτή το σύστημα ΜΜΡ συνοδεύεται από σύστημα προσδιορισμού θέσης, προσανατολισμού και ψηφιακών επικοινωνιών, επιτρέποντας έτσι στο ΜΜΡ να εμπλέκει στόχους εκτός του οπτικού πεδίου (NLOS : Non-Line-Of-Sight).