Ένα ακόμα αποτέλεσμα της κάκιστης Συμφωνίας των Πρεσπών. Η «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας Κρστε Μισιρκοβ» ανακοίνωσε, στην σελίδα της στο «Facebook» ότι θα διοργανώσει μαθήματα «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αριδαία:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΑΜΚΕ «ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ θα διοργανώσει φέτος μαθήματα μακεδονικής γλώσσας για περιορισμένο αριθμό ενήλικων ατόμων, ως πιλοτικό πρόγραμμα, μέσω ιντερνετικής πλατφόρμας διδασκαλίας, στην έδρα της στην Αριδαία.

Τα μαθήματα θα είναι δωρεάν, θα αρχίσουν στα μέσα του Οκτωβρίου 2019, θα διαρκέσουν μέχρι τον Ιούνιο 2020 και θα παραδίδονται μια φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα από τις 19:00 έως τις 20:00.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, παρακαλούνται να στείλουν μήνυμα πατώντας το «κουμπί» αυτής της σελίδας «Στείλτε μήνυμα».

Επειδή το πρόγραμμα προβλέπει περιορισμένο αριθμό μαθητών (μέχρι 10 άτομα), θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για την εγγραφή χρειάζεται μόνο το όνομα και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

3/9/2019

«Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας-ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ»

Η κίνηση φέρει το όνομα του Κρστε Πέτκοφ Μισίρκοβ, ο οποίος γεννήθηκε το 1874, στην Πέλλα, και πέθανε το 1926, στη Σόφια. Ήταν φιλόλογος, ιστορικός και εθνογράφος, ο οποίος το 1903-1907 δημοσίευσε βιβλίο σύμφωνα με το οποίο υπάρχει ξεχωριστή μακεδονική εθνική ταυτότητα.