Σύμφωνα με δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων ο Κινεζικός Στρατός πειραματίζεται και δοκιμάζει πυροβόλα μαγνητισμένου πλάσματος, ικανά να εκτοξεύουν οβίδες με τεράστιες ταχύτητες, επιπέδου Mach 6, δηλαδή έξι φορές την ταχύτητα του ήχου. Σε περίπτωση επιτυχούς κατάληξης των δοκιμών η Κίνα θα διαθέτει πυροβόλα με πρωτόγνωρες δυνατότητες.

Τα πυροβόλα μαγνητισμένου πλάσματος λειτουργούν ως εξής: Πρώτα δημιουργείται ένα μαγνητικό πεδίο εσωτερικά της κάνης με τη χρήση μαγνητισμένου υλικού, ως επένδυση πάνω από των εξωτερικό φλοιό της κάνης, και με τη χρήση μιας γεννήτριας μαγνητικού πεδίου στο εσωτερικό της κάνης. Στη συνέχεια, με την πυροδότηση του βλήματος, η μεγάλη θερμότητα και πίεση που παράγεται εσωτερικά της κάνης ιονίζει ένα ποσοστό των αερίων και τα μετατρέπει σε ένα λεπτό στρώμα μαγνητισμένου πλάσματος στο εσωτερικό της κάνης.

Το μαγνητισμένο πλάσμα λειτουργεί ως προστατευτικό υλικό το οποίο ελαχιστοποιεί την τριβή, συνεπώς αυξάνει την ταχύτητα του βλήματος, άρα και την μέγιστη εμβέλεια του, χωρίς να επιβαρύνει δομικά την κάνη ή το πυροβόλο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα πυροβόλα μαγνητισμένου πλάσματος, εάν και εφόσον ωριμάσει η τεχνολογία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στα άρματα μάχης. Επί της αύξησης του μέγιστου βεληνεκούς, το δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων αναφέρει ότι αυξάνει από τα 30-50 χιλιόμετρα στα 100 χιλιόμετρα με τη χρήση μαγνητισμένου πλάσματος για πυροβόλα των 155 χιλιοστών.

Το κινεζικό πρόγραμμα θεωρείται αντίστοιχο του αμερικανικού ERCA (Extended Range Cannon Artillery), το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και ως στόχο έχει την αύξηση του μέγιστου βεληνεκούς των εν υπηρεσία αμερικανικών πυροβόλων από τα 30-50 χιλιόμετρα που είναι σήμερα στα 70 χιλιόμετρα.