Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Defence Blog» (οι φωτογραφίες προέρχονται από το «Defence Blog») η Κίνα αναμένεται να παρουσιάσει, στην 11η διεθνή έκθεση «Airshow China» ένα νέο σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών, το οποίο είναι τοποθετημένο εντός εμπορευματοκιβωτίου. Εκτός των ρουκετών, κατευθυνόμενων ή μη, το σύστημα μπορεί να εκτοξεύσει και τα αιωρούμενα πυρομαχικά WS-43 μέγιστου βεληνεκούς 60 χιλιομέτρων ή διάρκεια πτήσης 30 λεπτά (ενσωματώνουν πολεμική κεφαλή βάρους 20 κιλών).

Comments

 1. Μάλιστα μια μεγάλη εξέλιξη στο πως θα κρύβουν συστήματα μέσα σε εμπορευματοκιβώτια.
  Οι δορυφόροι θα το δουν όταν ρίξει και τότε θα είναι πολύ αργά!

 2. Παλιό σχέδιο από εποχής ΕΕΣΔ το οποίο μπήκε σε παραγωγή από δεκαετίας με την ονομασία CLUB-K .
  Ουσιαστικά μιλάμε για μια καλή αντιγραφή αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα εξαιρετικό οπλικό σύστημα με τεράστια ευκινησία και δυνατότητα πρώτου πλήγματος το οποίου η απρόσκοπτη μεταφορά του θα καλύπτει ολόκληρη την κινέζικη επικράτεια.

  Ουσιαστικά οι κινέζοι όντας απογοητευμένοι από την αδυναμία να συμφωνήσουν στην εισαγωγή του με τον Πούτιν αναγκάστηκαν να το παράξουν με ίδια μέσα.

  Εξάλλου η Ρωσία λόγω της ιδιαιτερότητας του βάσει τεράστιας φονικότητας κι ευελιξίας σε όλες τις εσχατιές της ρωσικής επικράτειας έχει συμφωνήσει με το ΝΑΤΟ για την απαγόρευση εξαγωγής του δεδομένου του γεγονότος ότι η εξάπλωσή του ακόμη και σε μικρές χώρες θα άλλαξε ριζικά την έκβαση των παγκόσμιων συρράξεων.

  Το κινεζικό σύστημα δε δεν έχει την ίδια εμβέλεια με το Club-K του οποίου η κύρια αποστολή του είναι η εκτόξευση πυραύλων μέσου και μεγάλου βεληνεκούς αλλά η μυστική μεταφορά του σε ευαίσθητα θέατρα πολέμου όπως η Νότια Σινική θάλασσα σίγουρα μπορεί να δημιουργήσει νέες συνθήκες και να προσδώσει μοναδικές επιθετικές δυνατότητες πρώτου πλήγματος αν το βεληνεκές αυξηθεί στα επόμενα χρόνια.

  1. Η αύξηση της εμβέλειας μετά την αρχή που έγινε είναι θέμα χρόνου,επειδή και οι κινέζοι θα προχωρήσουν πολύ πιθανόν σε ενσωμάτωση ανάλογων πυραύλων που έχουν και οι Ρώσοι στο αντίστοιχο σύστημα μεταφοράς/εκτόξευσης. Επίσης πολύ πιθανή είναι και η πρόταση/προώθηση του συστήματος σε χώρες με τις οποίες συνεργάζεται η Κίνα στα εμπορικά/πολιτικά θέματα οι οποίες δεν έχουν φιλικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και συμμάχους. Η Κίνα δεν έχει παρόμοια συμφωνία με τις ΗΠΑ,και έτσι όπως είναι οι σχέσεις των δυο χωρών αυτή την στιγμή δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε μη προώθηση του συστήματος σε εκείνους που ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν.
   Απορίας άξιο είναι πάντως που η Ρωσία δεν χρησημοποιεί αυτό το σύστημα ως μοχλό πιέσης για την απομάκρυση των AEGIS Ashore που έχουν αναπτύξει οι αμερικάνοι σε πρώην χώρες του WP.

 3. Είμαστε big player σε εμπορικό στόλο στον κόσμο, αν φορτώναμε καμια 10-20αριά στο φουλ με τέτοιους εκτοξευτές, αν γινόταν και με κατευθυνόμενες ρουκέτες, τέρμα ο γείτονας.
  Τώρα με τα uav που έχουν μαζέψει και αν πάνε και σε δορυφόφους θα κληθούμε να βρούμε έξυπνες λύσεις που να αποκρύπρουμε τις θέσεις όλλων αυτών που έχουμε και δεν έχουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *