Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμυντικής ιστοσελίδας «DefenseNews.com» η Ιταλία εξετάζει την διάθεση ευρωπαϊκών κονδυλίων, που δόθηκαν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του COVID-19, για τη χρηματοδότηση εξοπλιστικών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων το πρόγραμμα ανάπτυξης επιθετικού ελικοπτέρου AW-249 της Leonardo (ως αντικαταστάτη των A-129) και του προγράμματος FVL (Future Vertical Lift) του Αμερικανικού Στρατού (ανάπτυξη μιας νέας γενιάς μεταφορικών και επιθετικών ελικοπτέρων).

Υπενθυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έχει αποφασίσει τη διάθεση € 750 δισεκατομμυρίων στα κράτη-μέλη της για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, εκ των οποίων η Ιταλία θα εισπράξει περί τα € 200 δισεκατομμύρια περίπου. Το ιταλικό πρόγραμμα απορρόφησης των κονδυλίων αφορά ολόκληρο το φάσμα των αναγκών της ιταλικής κοινωνίας και οικονομίας, μεταξύ των οποίων και η αμυντική έρευνα και τεχνολογία. Παραμένει ωστόσο ερωτηματικό η στάση της ΕΕ και αν τελικά εγκρίνει τη διάθεση ευρωπαϊκών κονδυλίων στον αμυντικό τομέα.

Comments

   1. Είναι όντως εντυπωσιακό.
    Ίσως να ζεστάθηκε πάλι η ιδέα, αφού μόλις ανακοινώθηκε η ακύρωση του προγράμματος για ένα μεγάλο ελικόπτερο με υποψήφια δυο αμερικάνικα μοντέλα για αντικατάσταση του CH-53 για την Γερμανία.

    https://esut.de/2020/09/meldungen/22953/schwerer-transporthubschrauber-vergabeverfahren-aufgehoben/

 1. Ενα μερος των χρηματων που θα παρουμε απο την ΕΕ θα πρεπει-αμεσα η εμεσα,υπαρχουν τροποι-να κατευθυνθει για την ενισχυση των ΕΔ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *