Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμυντικής ιστοσελίδας «MaxDefense» των Φιλιππίνων, η ισραηλινή Elbit θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό της χώρας, για την προμήθεια νέων ελαφρών αρμάτων μάχης με το Sabrah, το οποίο θα ανταγωνιστεί το K-21 της νοτιοκορεατικής Hanwha, το Arma της τουρκικής Arma, και το Kaplan-MT, της Pindad Harimau από την Ινδονησία και της τουρκικής FNSS, όλα με πυροβόλο των 105 χιλιοστών. Το Sabrah έχει αναπτυχθεί σε δύο (2) εκδόσεις, μια ερπυστριοφόρα, σε όχημα ASCOD-2 και μια τροχοφόρα, σε όχημα Pandur II (8 x 8) της General Dynamics.

Ο οπλισμός και των δύο (2) εκδόσεων αποτελείτε από κύριο πυροβόλο των 105 χιλιοστών με κάννη μήκους 52 χιλιοστών, συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών, οκταπλό εκτοξευτή καπνογόνων βομβίδων και διπλό εκτοξευτή αντιαρματικών βλημάτων (επιλογή του πελάτη). Ο πύργος μάχης υπηρετείτε από δύο (2) άτομα, ενώ ενσωματώνει και αυτόματο σύστημα γέμισης. Το δραστικό βεληνεκές του κύριου πυροβόλου είναι 3,6 χιλιόμετρα, ενώ ο μέγιστος ρυθμός βολής τα έξι (6) πυρομαχικά το λεπτό. Συνολικά το Sabrah μεταφέρει 36 πυρομαχικά, εκ των οποίων τα 12 εντός του συστήματος αυτόματης γέμισης. Το συζυγές πολυβόλο έχει 500 φυσίγγια έτοιμα προς βολή και άλλα 1.500 σε αποθήκευση.

Comments

  1. Κάποια στιγμή θα πρέπει να σκεφτούμε με τι θα αντικαταστήσουμε τα Μ-48, η συντηρητική λύση είναι με τα Leo-1 (που θα αντικατασταθούν στον Έβρο με κάτι άλλο…), πιο σύγχρονες λύσεις θα μπορούσαν να είναι οχήματα όπως τα γαλλικά Jaguar (https://en.wikipedia.org/wiki/EBRC_Jaguar), λεφτά να βρούμε και λύσεις υπάρχουν.

 1. M1117 με 12αρι, 40αρι βομβιδοβόλο και αν αν ποτέ περισσέψουν χρήματα, βάζουμε κανένα πύργο με NOLS ή με κανένα 30αρι και νομίζω καθαρίσαμε για χρόνια για τα νησιά
  α…και καμιά γρύλλια τριγύρω

  1. Μαλλον δεν σας τα ειπανε καλα: Για να πειραξεις ΒΙΔΑ σε προιον αμερ. στρατ. βοηθειας πρεπει ΠΡΩΤΑ να ρωτησεις τον θειο Σαμ και ΑΝ στο εγκρινει τοτε να ξεβιδωσεις.

 2. Η ταχυβολία του αυτόματου συστήματος γέμισης 6 βλημάτων το λεπτό ήτοι 10 δευτερόλεπτα ανά βολή, δεν είναι αποδεκτή. Ένας καλά εκπαιδευμένος γεμιστής μπορεί να πετύχει 6 δευτερόλεπτα ανά βολή.

   1. Τα κρίσιμα λεπτά μιας αρματομαχίας, ωστόσο, ο μεγαλύτερος ρυθμός βολής θα παίξει κρίσιμο ρόλο. Αυτός ήταν, μεταξύ άλλων, ένας από τους λόγους της κατά κράτους επικράτησης των Αμερικανικών M1 έναντι των Ιρακινών Τ72 κατά τον πόλεμο του Κόλπου.

 3. Όταν λέμε ελαφρύ αρμα Sabrah, εννοούμε τον πύργο της Ισραηλινής Elbit, ο οποίος πορει να τοποθετηθεί τόσο στο τροχοφορο Pandur II οσο και στο ΤΟΜA ASCOD.

  Εαν δεν κάνω λάθος, το ASCOD θα το αγοράζαμε και εμεις πριν απο 15-20 χρονια καθως συμμετείχε αρχικά και η ΕΛΒΟ, και το είχαμε ονομάσει «ΤΟΜΑ Αλέξανδρος». Δεν μας αρεσε, αλλα ουτε και το ΤΟΜΑ Κένταυρος, δεν κάναμε τίποτα και στο τέλος μείναμε με τα Μ113…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *