Η Ισπανία ανακοίνωσε ότι αποσύρει από την ενεργό υπηρεσία τα έξι επιθετικά ελικόπτερα Tiger της έκδοσης HAP (Helicópteros de Apoyo y Protección) και θα τα χρησιμοποιήσει ως πηγή άντλησης ανταλλακτικών για την υποστήριξη των 18 Tiger της έκδοσης HAD (Helicóptero Apoyo y Destrucción) και ως πλατφόρμες δοκιμών της έκδοσης Tiger Mk.3.

Συνολικά η Ισπανία παρέλαβε 24 Tiger, 18 HAD και έξι HAP. Τα HAD είναι μια βελτιωμένη έκδοση του HAP, κατάλληλα προετοιμασμένου για επιχειρήσεις σε θερμό περιβάλλον. Επιτυγχάνει 14% περισσότερη ισχύ, λόγω των ενισχυμένων κινητήρων MTR-390 που διαθέτει, ενώ φέρει και καλύτερη βαλλιστική προστασία.

Στόχος του προγράμματος Tiger Mk.3 είναι η αντικατάσταση όσων υποσυστημάτων και μηχανικών μερών έχουν πάψει ή θα πάψουν να υποστηρίζονται στο εγγύς μέλλον, ενώ τα ελικόπτερα θα αποκτήσουν νέες δυνατότητες, όπως νέο ψηφιακό πιλοτήριο, νέους αισθητήρες και ηλεκτρονικά συστήματα, καθώς και νέα όπλα, προς αντικατάσταση των AGM-114 Hellfire και Spike. Η έκδοση Mk.3 αναμένεται να είναι έτοιμη για παραγωγή το 2025.