Η Ινδία θέλει να προμηθευτεί αντιαεροπορικά συστήματα NASAMS II (National Advanced Surface to Air Missile System-II), σ’ ένα πρόγραμμα με προϋπολογισμό $ 1 δισεκατομμυρίου. Τα συστήματα προορίζονται για την προστασία του Νέου Δελχί, πρωτεύουσας της χώρας. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα ενώ οι παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 2021-2023.

Η Ινδία έχει εκφράσει και κινείται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας εθνικής αντιαεροπορικής ομπρέλας αποτελούμενη από τέσσερα (4) διαδοχικά στρώματα. Το πρώτο σύστημα, το οποίο θέλει να αναπτύξει η Ινδία με ίδια μέσα, θα πρέπει να αναχαιτίζει απειλές σε αποστάσεις 2.000 χιλιομέτρων και σε υψόμετρο 80-100 χιλιομέτρων. Το δεύτερο σύστημα είναι το ρωσικό S-400 για αναχαίτιση στόχων σε αποστάσεις 120-380 χιλιόμετρα. Το τρίτο σύστημα είναι το ισραηλινό Barak-8 για αναχαίτιση απειλών σε αποστάσεις 70-100 χιλιομέτρων, ενώ το τέταρτο σύστημα είναι το ινδικό Akash μέγιστου βεληνεκούς 25 χιλιομέτρων.

Για την επικουρική προστασία της πρωτεύουσα επιλέχθηκε το NASAMS II. Το σύστημα, το οποίο ανέπτυξε η Kongsberg σε συνεργασία με την Raytheon, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένο εμπορικά, ως μια φτηνή και αξιόπιστη λύση αντικατάστασης των HAWK. Η μέγιστη εμβέλεια του συστήματος εξαρτάται από την έκδοση του βλήματος AIM-120 AMRAAM που χρησιμοποιεί, αλλά τυπικά είναι της τάξεως των 40 χιλιομέτρων, ενώ το μέγιστο ύψος εμπλοκής είναι τα 14 χιλιόμετρα.