Όπως ανακοίνωσε το Ινδικό Υπουργείο Άμυνας, στις 6 Αυγούστου καθελκύστηκε το πρώτο πλοίο ASW-SWC (Anti-Submarine Warfare-Shallow Water Craft), ενός εξειδικευμένου πλοίου ανθυποβρυχιακού πολέμου για ρηχές θάλασσες. Τα πλοία είναι εγχώριας σχεδίασης και ναυπήγησης και ενσωματώνει τελευταίας τεχνολογίας ανθυποβρυχιακούς αισθητήρες και οπλισμό. Η σχεδίαση του πλοίου ανήκει στο γραφείο GRSE (Garden Reach Shipbuilders & Engineers), ενώ η ναυπήγηση θα γίνει από τα ναυπηγεία Cochin Shipyard και Garden Reach (οκτώ πλοία κάθε ναυπηγείο). Συνολικά η Ινδία θα ναυπηγήσει 16 ASW-SWC, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος προϋπολογισμού $ 1,9 δισεκατομμυρίων ($ 119 εκατομμύρια ανά πλοίο).

Η έγκριση του προγράμματος ανακοινώθηκε το Δεκέμβριο του 2013 με στόχο την αντικατάσταση των ρωσικών κορβετών κλάσης «Abhay», οι οποίες εντάχθηκαν σε υπηρεσία την περίοδο 1989-1991. Το σχετικό συμβόλαιο σχεδίαση υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2014, το συμβόλαιο για τη ναυπήγηση των πρώτων οκτώ πλοίων (της Garden Reach) υπογράφηκε στις 29 Απριλίου του 2019, ενώ μια μέρα αργότερα υπογράφηκε και το συμβόλαιο με τα ναυπηγεία Cochin Shipyard, επίσης για οκτώ πλοία. Το πρώτο πλοίο άρχισε να ναυπηγείται το Δεκέμβριο του 2020 και καθελκύστηκε στις 6 Αυγούστου του 2021. Τα 16 πλοία θα πρέπει να παραδοθούν την περίοδο 2022-2026.

Ο οπλισμός των πλοίων αποτελείται από δύο πολυβόλα των 12,7 χιλιοστών, σε τηλεχειριζόμενους πύργους, τορπίλες και ανθυποβρυχιακές ρουκέτες. Κύρια αποστολή τους είναι ο ανθυποβρυχιακός πόλεμος σε ρηχά νερά. Απαιτούν πλήρωμα 57 ατόμων, έχουν εκτόπισμα 750 τόνους και επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 25 κόμβων (46 χιλιόμετρα την ώρα). Επίσης, μπορούν να εκτελέσουν και άλλες αποστολές όπως υδρογραφικές, έρευνας και διάσωσης και ναρκοθέτησης. Σε ανθυποβρυχιακό ρόλο τα πλοία θα μπορούν να συνεργαστούν και με αεροπορικά μέσα (ελικόπτερα, αεροσκάφη, UAV), μέσω συστήματος ζεύξης δεδομένων.