Η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε ότι ενέκρινε το πρόγραμμα προμήθειας έξι νέων υποβρυχίων με προϋπολογισμό $ 6,14 δισεκατομμύρια, στο πλαίσιο του προγράμματος Project 75-I (India). Τα υποβρύχια θα είναι συμβατικά και θα πρέπει να ενσωματώνουν σύστημα AIP (Air Independent Propulsion). Επίσης, η εγχώρια αμυντική βιομηχανία θα πρέπει να συμμετέχει στη ναυπήγηση τους, η οποία θα γίνει στην Ινδία. Το σχετικό αίτημα θα εκδοθεί εντός του προσεχούς διμήνου και τα απευθύνεται στα κρατικά ναυπηγεία Mazagon Dockyard Limited (MDL) και τα ιδιωτικά Larsen & Toubro.

Στη συνέχεια τα δύο ναυπηγεία θα αναζητήσουν συνεργασία με ένα από τα εξής ναυπηγεία: Rubin Design Bureau (Ρωσία), Naval Group (Γαλλία), Navantia (Ισπανία), ThyssenKrupp Marine Systems (Γερμανία) και Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (Νότιος Κορέα). Το πρώτο υποβρύχιο θα πρέπει να παραδοθεί το 2030. Υπενθυμίζουμε ότι η Ινδία έχει εκφράσει την ανάγκη ναυπήγησης  24 νέων υποβρυχίων, εκ των οποίων 18 συμβατικά και έξι μεταφοράς πυρηνικών όπλων. Σήμερα η Ινδία διατηρεί σε υπηρεσία 14 συμβατικά υποβρύχια και δύο υποβρύχια ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων Scorpene (Project-75).

Comments

  1. Μια χαρά μου φαίνεται το ποσό έως και αισιόδοξα χαμηλό.
   825-830 εκατομμύρια το υποβρύχιο αντιστοιχούν ενώ πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές ναυπηγήσεις τους και να οργανωθούν οι Ινδοί που θα τα κατασκευάσουν.

   1. Έχουμε χάσει τη μπάλα με το τι σημαίνει δισεκατομμύριο.
    Οι δίπλα τα φτιάχνουν με 300-350 το πολύ και τρώνε και αυτοί και τρώνε και οι Γερμανοί.

 1. Γι΄αυτό η Τουρκική αμυντική βιομηχανία θα γίνει σε όλα από τους κορυφαίους εξαγωγείς όπλων. Νομίζω στα UAV πλέον είναι τέταρτοι στον κόσμο ειδικά αν προχωρήσει και η πώληση στη Σερβία. Πουλάνε πιο φθηνά από τους άλλους και αρχίζουν σιγά σιγά να δίνουν και δικά τους όπλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *