Σε έκθεση της, η Γερμανική Βουλή, αναγνωρίζει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αντιμετωπίζουν ελλείψεις υλικού, ενώ σημειώνει ότι οι ελλείψεις στο προσωπικό, σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, έχουν αυξήσει την πίεση στο προσωπικό.

Η έκθεση, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 29 Ιανουαρίου, σημειώνει ότι η έλλειψη προσωπικού ανέρχεται στα 21.500 άτομα. Με 173.000 άτομα προσωπικό, στα τέλη του 2018, και 169.000 προσωπικό, το 2017, η έκθεση αναφέρει ότι η Γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει την αύξηση του προσωπικού στα 203.000, μέχρι το 2024, κατά 5.000 περισσότερους σε σχέση με προγενέστερο σχεδιασμό.

Σε επίπεδο υλικού η έκθεση σημειώνει ότι υπάρχει θέμα με τον εν υπηρεσία αριθμό αρμάτων μάχης Leopard-2, καθώς και με το μεγάλο κόστος απόκτησης των νέων τεθωρακισμένων οχημάτων Puma. Επίσης θέμα υπάρχει και με τα πλοία ανεφοδιασμού εν πλω του Γερμανικού Ναυτικού, ιδιαίτερα το δεύτερο μισό του 2018. Άλλα προβλήματα που υπογραμμίζει η έκθεση είναι τα πολλά τεχνικά προβλήματα των γερμανικών υποβρυχίων, το χαμηλό ποσοστό διαθεσιμότητας, περί του 50%, των μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter και Tornado, τη μείωση, στο απολύτως αναγκαίο, του αποθέματος πυρομαχικών και τις ελλείψεις σε ατομικά υλικά όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα, συστήματα νυχτερινής όρασης κ.ά.