Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ενέκρινε κονδύλι ύψους $ 3,1 δισεκατομμύρια για το πρόγραμμα ανάπτυξης του κοινού ευρωπαϊκού UAV, γνωστό επίσημα ως European MALE RPAS (Medium Altitude Long Endurance-Remotely Piloted Aircraft System) ή EuroDrone. Εκτός από την Γερμανία, στο πρόγραμμα συμμετέχουν η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία. Μόλις οι άλλες χώρες εγκρίνουν κι αυτές τα δικά τους κονδύλια, ο οργανισμός OCCAR θα συντάξει το σχετικό συμβόλαιο ανάπτυξης, το οποίο θα περιλαμβάνει και τις προθέσεις προμήθειας των τεσσάρων χωρών.

Με βάση τα ισχύοντα, το αρχικό συμβόλαιο θα περιλαμβάνει την παραγωγή τουλάχιστον 20 συστημάτων με συνολικά 60 δικινητήριων αεροχημάτων, εκ των οποίων επτά συστήματα για την Γερμανία, πέντε για την Ιταλία και από τέσσερα (4) για την Ιταλία και τη Γαλλία. Τα UAV θα έχουν άνοιγμα πτερυγίων 30 μέτρα, ενώ το μήκος του συστήματος θα είναι 16,4 μέτρα. Θα έχει μέγιστο βάρος απογείωσης περί τους 11 τόνους και θα μπορεί να επιχειρεί σε υψόμετρο 13.500 μέτρων. Οι αποστολές που μπορεί να εκτελεί είναι η συλλογή πληροφοριών, η επιτήρηση, η αναγνώριση, η στοχοποίηση και η προσβολή στόχων, υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ημέρα και νύχτα.

Comments

 1. Αυτό το UAV βγαίνει πολύ ακριβό και αν πάρουμε θα μπορέσουμε σε πολύ μικρούς αριθμούς.
  Χρειαζόμαστε σχετικά φθηνά, καμιά 100αριά και οπλισμένα τύπου bayraktar.
  Το bayraktar δεν είναι και τίποτα τρομερό να φτιαχτεί, έχει κινητήρες, οπτικά και επικοινωνίες απ’έξω, τεχνογνωσία για τις βόμβες mam και αυτή απ’έξω.
  Σχεδίασαν, συναρμολόγισαν το πρότυπο, το τέσταραν και παράγουν.
  Τώρα κοιτάνε οι Τούρκοι σιγα-σιγά να τα φτιάχνουν όλλα μόνοι τους και να μην εξαρτιούντε. Βασικά θα πάνε σε oυκρανούς και πολύ copy-paste.
  Όλλα αυτά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε δικό μας και πολύ πιο καλύτερα υπάρχουν, μυαλά έχουμε, αρκεί να δουλέψουμε και να έχουμε πολιτικούς που να θέλουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *