Τη προηγούμενη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η επαναφορά της φρεγάτας στη Διοίκηση Φρεγατών του Αρχηγείου Στόλου. Οι εργασίες εκτελέστηκαν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και πλέον το πλοίο είναι πλήρως αξιόπλοο έχοντας το σύνολο των συστημάτων του, πλήρως λειτουργικό και επιχειρησιακό. Οι απαραίτητες δοκιμές έλαβαν χώρα με απόλυτη επιτυχία γεγονός που αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών και το επίπεδο τεχνογνωσίας που υπάρχει. H φρεγάτα F-464 «Κανάρης», τύπου Standard, η οποία είχε υποστεί ζημιές στο θόλο, που βρίσκεται το σονάρ, το πρωί της 2ας Νοεμβρίου του 2017, όταν προσάραξε στη νησίδα Αταλάντη, κοντά στην Ψυττάλεια, ενώ επέστρεφε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Οι μεγαλύτερες ζημιές στο πλοίο υπήρχαν στον θόλο του σόναρ. Από τη φρεγάτα “Μπουμπουλίνα” πάρθηκαν τα απαραίτητα απάρτια όπως κάποια στοιχεία του σόναρ, το περίβλημα, υδροτηλέφωνα κτλ ώστε το σόναρ να αποκατασταθεί στο ακέραιο και σήμερα να είναι πανέτοιμο. Σημειώνεται ότι το πλοίο φέρει σόναρ SQS-505 της Καναδικής εταιρείας Canadian Westinghouse. Σήμερα, το σόναρ είναι 100% λειτουργικό.

Αξίζει να τονιστεί πως οι εργασίες που έγιναν από αμφότερο προσωπικό των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και του Π.Ν εξοικονόμησαν μεγάλο ποσό χρημάτων εν αντιθέσει με τις όσες εναλλακτικές λύσεις εξετάστηκαν από πλευράς εταιρειών εξωτερικού. Από τη πρώτη στιγμή δεν τέθηκε κανένα ζήτημα παροπλισμού του πλοίου αφού οι επιχειρησιακές ανάγκες δεν επιτρέπουν μείωση οροφής δυνάμεων.

Είναι η απόδειξη ότι όταν θέλουμε μπορούμε. Γρήγορα και αξιόπιστα τα στελέχη του Π.Ν απέδωσαν ένα πλοίο ώστε να είναι πανέτοιμο να αναλάβει αποστολές. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *