Θαλάσσιες δοκιμές, μετά την αναβάθμιση της, ξεκίνησε η φρεγάτα F-77 «Te Kaha» κλάσης «ANZAC», τύπου MEKO-200, της Νέας Ζηλανδίας, όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας. Η αναβάθμιση, η οποία ξεκίνησε τον Μάιο του 2018, έγινε στον Καναδά, από τη Lockheed Martin Canada. Η αναβάθμιση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος FSU (Frigate Systems Upgrade), συνολικού κόστους $ 297 εκατομμυρίων περίπου, για δύο πλοία, σύμβαση η οποία υπογράφηκε το 2014. Το 2017 ανακοινώθηκε η αύξηση της δαπάνης κατά $ 98 εκατομμύρια περίπου, λόγω υπερβάσεων κόστους. Η αναβάθμιση του δεύτερου πλοίου F-111 «Te Mana» ξεκίνησε τον Μάιο του 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020.

Το πρόγραμμα αφορά στην αναβάθμιση των συστημάτων επιτήρησης, μάχης και αυτοπροστασίας των πλοίων με στόχο την παραμονή τους σε υπηρεσία μέχρι το 2035 περίπου. Τα αναβαθμισμένα πλοία ενσωματώνουν νέο σύστημα διαχείρισης μάχης, νέο σύστημα εκπαίδευσης, το αντιαεροπορικό σύστημα Sea Ceptor με βλήματα CAMM (Common Anti-Air Modular Missile), προς αντικατάσταση των RIM-7P Sea Sparrow, το νέο σονάρ τρόπιδας Spherion B, νέο σύστημα υποθαλάσσιων επικοινωνιών, σύστημα αυτοπροστασίας (Soft-Kill), σύστημα αντιμετώπισης τορπιλών και νέα ραντάρ ναυτιλίας και έρευνας αέρος και επιφανείας.

Αναλυτικά για τα προγράμματα αναβάθμισης των MEKO-200 της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο: