Ο ισραηλινής σχεδίασης πολλαπλός εκτοξευτής πυραύλων (ΠΕΠ) τύπου PULS της εταιρείας Elbit Systems διαρκώς εξελίσσεται και αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές του δυνατότητες περαιτέρω με ευρωπαϊκή συμμετοχή. Το σύστημα στο οποίο πλέον συμμετέχει και η γερμανική εταιρεία KMW αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο με κύριο στοιχείο την επιχειρησιακή του ευελιξία ως προς τη διαμόρφωση του πυραυλικού φορτίου που μπορεί να εξοπλιστεί. Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν ενημέρωση της ισραηλινής εταιρείας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού συνεδρίου με την ονομασία το «Πυροβολικό του Μέλλοντος» με όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις του σύγχρονου πυροβολικού.

Διακρίνονται οι δυο κάλαθοι όπλων (τα λεγόμενα και ως pods τα οποία μπορούν να λάβουν διαφορετική επιλογή όπλων)

Στη νέα φωτογραφία φέρεται επί του φορτηγού IVECO του Γερμανικού Στρατού με δυνατότητα να φέρει τους εξής συνδυασμούς όπλων (https://twitter.com/nicholadrummond/status/1663524334013431813/photo/1):

36 κατευθυνόμενες ρουκέτες ακριβείας Accular των 122mm βεληνεκούς των 35 χιλιομέτρων της Elbit ή

20 κατευθυνόμενες ρουκέτες ακριβείας Accular των 160mm βεληνεκούς των 40 χιλιομέτρων ή

12 ρουκέτες M31 GMLRS βεληνεκούς των 84 χιλιομέτρων ή

8 πυραύλους επαυξημένου βεληνεκούς Extra βεληνεκούς των 150 χιλιομέτρων ή

4 πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς των 300 χιλιομέτρων Predator Hawk με CEP της τάξης των 10 μέτρων ή

4 πυραύλους μακράς πλεύσης Joint Fire Support Missile για χειρουργικά πλήγματα ακριβείας της MBDA βεληνεκούς 500 χιλιομέτρων ή τέλος

4 πυραύλους NSM κατά στόχων επιφανείας (ναυτικών) της νορβηγικής Kongsberg βεληνεκούς των 185 χιλιομέτρων

Το μεγάλο πλεονέκτημα του συστήματος είναι ο τρόπος που φέρονται οι ρουκέτες ή πύραυλοι σε δύο διαφορετικά pod τα οποία και μπορούν να φέρουν διαφορετικό οπλισμό.

Τον Ιούνιο του 2022, η γερμανική KMW (Krauss-Maffei Wegmann) και η ισραηλινή Elbit Systems, συμφώνησαν και παρουσίασαν την αντίληψη Euro-PULS, η οποία αφορά στην επόμενη γενιά πυραυλικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς που θα αντικαταστήσει τα εν υπηρεσία MLRS/MARS II. Το Euro-PULS βασίζεται στον εκτοξευτή PULS (Multi-Purpose Universal Launching System) και τα πυρομαχικά (ρουκέτες και βλήματα, κατευθυνόμενα και μη) της Elbit Systems. Η KMW συμμετέχει στο πρόγραμμα ως κατασκευαστής και διαμορφωτής συστήματος, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη και σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Σύμφωνα με την Elbit Systems η πλατφόρμα PULS (τροχοφόρο όχημα 6 x 6) μπορεί να δεχθεί ολόκληρη τη γκάμα των πυρομαχικών που προσφέρει η Elbit Systems αλλά και άλλων εταιρειών (MBDA, Kongsberg).