Στις 16 Ιανουαρίου η FN America, θυγατρική της FN Herstal, ανήρτησε στο «Twitter» μια νέα έκδοση του ελαφρού πολυβόλου EVOLYS με διαμέτρημα 6,5 x 43 χιλιοστών (LICC : Lightweight Intermediate Caliber Cartridge). Όπως αναφέρει η ανάρτηση, η συγκεκριμένη έκδοση αναπτύχθηκε από τη μονάδα USAMU (US Army Marksmanship Unit) του Αμερικανικού Στρατού, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση IWTSD (US Irregular Warfare Technical Support Directorate).

To Evolys συνδυάζει την ικανότητα τροφοδοσίας ταινίας με την εργονομία και την ισορροπία ενός τυφεκίου εφόδου. Μπορεί να παραχθεί τόσο στο διαμέτρημα των 5,56 όσο και στο διαμέτρημα των 7,62 χιλιοστών με δυνατότητα εναλλαγή διαμετρήματος στο πεδίο και σε ελάχιστο χρόνο. Στην έκδοση των 5,56 χιλιοστών το Evolys ζυγίζει 5,5 κιλά, ενώ στο διαμέτρημα των 7,62 χιλιοστών 6,2 κιλά.

Σύμφωνα με την FN Hesrtsal το Evolys έχει μικρότερη οπισθοδρόμηση, σε σχέση με το Minimi, ενώ με τη χρήση σιγαστήρα μειώνει το ηχητικό του ίχνους και καθιστά την αποκάλυψη της θέσης του δύσκολη για τα ακουστικά συστήματα εντοπισμού πυρών. Η μέγιστη ταχυβολία του είναι 750 φυσίγγια το λεπτό, ενώ μπορεί να δεχθεί, εκτός της ταινίας, και γεμιστήρες των 50 φυσιγγίων. Το μέγιστο δραστικό βεληνεκές του είναι τα 1.000 μέτρα.